Спас Панчев: Съюзът на българските филателисти в бъдеще ще бъде съюз в обществена полза, а не в частна

04 Декември 2016 | 07:18
0 коментара
Общество
Спас Панчев: Съюзът на българските филателисти в бъдеще ще бъде съюз в обществена полза, а не в частна

Съюзът на българските филателисти в бъдеще ще бъде съюз в обществена полза, а не в частна. Това съобщи за „Фокус“ Спас Панчев, председател на Съюза на българските филателисти.

Панчев обясни, че това е новото в устава на Съюза на българските филателисти, който е променен на проведеното днес отчетно-изборно събрание. „Това се налага от идеята през 2019 г. в Пловдив да проведем европейска филателна изложба. Пловдив е определен за столица на европейската култура и ние предвиждаме заедно с Фондация „Пловдив 2019“, Български пощи, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерство на културата и Министерство на образованието и науката да организираме в Пловдив европейска филателна изложба „Пловдив 2019“, каза Спас Панчев. 
По думите му освен промяната в устава на Съюза на българските филателисти, по време на днешното събрание е отчетена дейността му за периода 2012-2016 г. и проведен избор за председател на съюза и за Управителен съвет, както и за контролно-ревизионна комисия от трима души. „Беше избран нов Управителен съвет от 15 човека“, каза Спас Панчев и уточни, че той е преизбран за председател на Съюза на българските филателисти. Зам.-председатели са избрани Георги Дечев и Константин Пенков. „Георги Дечев е гл. редактор на сп. „Филателен преглед“, а Константин Пенков е председателя на Софийското филателно дружество „Петко Караиванов“, обясни Спас Панчев. Той посочи, че мандатът на председателя на съюза е за срок от 5 години.

"На събранието беше прочетено приветствие от президента на Европейската филателна федерация Хосе Рамон Морено, който подчерта водещото място на Съюза на българските филателисти сред 43-те държави на Европа, които членуват във федерацията и голямата активност, която той прояви в изложбената дейност в отчетния период“, посочи Спас Панчев и изброи множеството участия на съюза в европейски и световни филателни изложби. Той допълни, че на заседанието днес са поздравени дългогодишни деятели филателисти за техния принос за развитието на филателията и за тяхното участие в изложбената дейност.

Добавете Вашия коментар

TOP