Спад на туристи през лятото в хижите в Пирин

14 Октомври 2020 | 14:57
0 коментара
Бизнес

Хижарите в Пирин отчитат по-слаб сезон от миналата година, но въпреки това го определят като успешен предвид пандемията от коронавирус. „Имаше много хора по планината. Всички колеги отчитат това, но все пак сезонът не е както миналата година. Това лято той започна доста по-късно, едва в средата на юли, август беше дъждовен, което също се отрази, но въпреки това можем да кажем, че предвид всички събития през последните месеци, в т.ч. и ограниченията, сезонът е добър.

Занапред също имаме резервации, като в събота и неделя хижата е пълна, а през седмицата туристите са по-малко. Специално при нас за този уикенд имаме девет свободни места от общо 70. Усеща се и притеснение у хората заради пандемията от коронавирус. По- търсени са стаите с по-малко легла – двойки или тройки, а и ние се съобразяваме с това. Групи ги настаняваме в една стая, дори и капацитетът й да е по-голям от броя на хората. Така част от леглата остават незаети, но пък гостите ни са спокойни. Все пак те са една група – пътували са заедно, на преходи са заедно”, каза секретарят на ТД „Пирин“ Радко Божинов, който отговаря за една от най-посещаваните хижи – „Яворов”, над Разлог

Равносметката спрямо миналата година е около 20 % спад, но въпреки това стопаните на планинските обекти са благодарни. Те споделиха, че с обявяването на извънредното положение и всички ограничения, които бяха наложени в страната, притесненията за бъдещето са били доста сериозни по отношение на летния сезон.

Добавете Вашия коментар

TOP