Соня Найденова: В SMS-скандала е заложен авторитетът на ВСС

20 Януари 2016 | 14:32
0 коментара
Общество
Соня Найденова: В SMS-скандала е заложен авторитетът на ВСС

Нещата остават в индивидуалното поле на всеки от членовете на ВСС - да направи това, което отговаря на собствените му разбирания за почтеност. Вчерашният разговор показа, че трудно всички можем да стигнем до някакво решение. Това заяви пред БНР Соня Найденова от Висшия съдебен съвет.

„Ние не сме просто граждани, които ходят анонимно по улиците, ние сме публични личности, които дължат малко повече отчетност, когато покрай нашата дейност се завихрят такива интриги. Много въпросителни трябва да намерят отговор от нас, членовете на ВСС, заложен е нашият авторитет”, подчерта Найденова.

Всеки от нас трябва да направи максималното, за да елиминира всякакви съмнения, че източникът на такова съобщение е член на ВСС. Такава комуникация, особено по време на заседание, е недопустимо да се реализира, подчерта Найденова.

Тя определи ситуацията като поредната криза, в която съветът се е оказал въвлечен. Тя не изключи варианта да има център на влияние, който взима решения, които ВСС само трябва да официализира.

Вчера девет от присъствалите на работното заседание на ВСС съдебни кадровици се съгласиха да бъде направена разпечатка от разговорите по мобилните им телефони от 14 януари, денят, в който председателят на ВКС Лозан Панов получи емблематичния смс от премиера Бойко Борисов. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP