СОЛЕНО МОРЕ: Сянката удари 22 лева до Приморско

03 Август 2022 | 13:11
0 коментара
Бизнес
СОЛЕНО МОРЕ: Сянката удари 22 лева до Приморско

Най-скъпият плаж у нас е на юг и е малък залив на ивицата на Приморско. Там ивицата се нарича „Стамополу-перла”, а цената на чадъра е 22 лева наем за ден. Ако искате шезлонг, трябва да платите още 7 лева, но ако вземете комплект, таксата е 30 лева. Това става ясно от справка на „Телеграф“ на цените на плажните принадлежности, обявени на сайта на Министерството на туризма. Към момента са посочени наемите на чадърите и шезлонгите на 115 ивици по крайбрежието ни. Има обаче и такива, за които информацията се актуализира и не са описани. 

Такси 

Други скъпи ивици са тези по северното крайбрежие, където на места комплект два шезлонга с чадър излиза 40 лева, но ако искате само сянка, таксата е 15 лева. Толкова струва чадърът на „Божурец топола“ 2 и 3, 13 лева пък трябва да плащате за сянка на „Козлука“, който също се намира на Северното Черноморие. Като цяло във Варненска и Добричка област таксата за сянка варира от 2 до 15 лева, като най-евтино е на „Кабакум север“ 2. На юг пък най-евтин е плажът Бургас север, където таксата за ползване на чадъра е 1,20 лева на ден и на Нестинарка - 0,36 лв. на ден. 

Най-популярни 

Цените на чадърите в известните и много посещавани курорти тази година не са по-високи спрямо нивата им преди пандемията. Таксите за чадър и шезлонг на Слънчев бряг е 10 лева, на Златни пясъци е 12 лева, а на Св. св. Константин и Елена цената е 10 лева. В Несебър цената е само 5 лева, а на Несебър юг е 8 лева, на Албена таксата е 7 лева. На плажовете на Поморие цените варират от 3,60 до 10 лева. Ивиците около Созопол пък предлагат чадъри по 7 и 8 лева. В Китен таксата е 7 лева, а на Лозенец е 10 лева. 5 лева струва чадърът на плажовете в Ахтопол и Силистар. 

Със син флаг за качество и чистота пък са отличени ивиците Бялата лагуна, който е залив между Балчик и Каварна, Албена, Кранево, Златни пясъци, Слънчев ден, централен плаж Обзор. В Свети Влас пък се веят два флага. Единият е за пристанището "Марина Диневи", другият - за Новия плаж, който се намира в източната зона на курорта. Слънчев бряг пък е рекордьор в класацията. И на трите плажа там - Северен, Централен и Южен, тази година е присъдена желаната награда. Любопитна подробност е, че именно Слънчев бряг още през 1995 г. става първият носител на "син флаг" в България изобщо. 

Добавете Вашия коментар

TOP