Солено ли излиза гръцкото море? Тази СНИМКА май ще откаже мнозина

28 Юли 2022 | 14:34
0 коментара
Бизнес
Солено ли излиза гръцкото море? Тази СНИМКА май ще откаже мнозина

Много хора са решили лятната им почивка да бъде в Гърция - касова бележка от заведение развали плановете на част от тях.

Може ли една касова бележка да развали плановете ни за почивка на гръцкото море, особено, ако крайното салдо на сметката от таверната е на стойност 477 евро? В друг материал споделихме впечатления на жена от цените по българските и гръцките заведения. В крайна сметка тя заключи, че е по-доволна от отношението, храната и обстановката в съседна Гърция.

Касова бележка от заведение в Гърция предизвика вълна от реакции в социалната мрежа Фейсбук. Снимката е споделена от Артур и е озаглавена: "Когато ти кажат, че Гръцкото море е по-евтино". 

От коментарите научаваме, че цените, посочени в касовия бон, са актуални за Миконос, познат като Гръцката Ибиса. Цените на храната и питиетата били такива, защото клиентите са ползвали шезлонги към заведението - на първа линия, това обяснява Кирил Савов. По думите на друг потребител, коментирал публикацията във Фейсбук, касовата бележка е фейк и е нагласена: "Чак ми дожаля за касовия апарат, много щракане и цифри".

Станислав оборва мнението за фалшивата касова бележка, като споделя, че в Халкидики фрапето е 6 евро по всички плажове, плодова салата (диня основно) - 7-8 евро, по кръчмите - гръцка салата (9-11 евро), 14-18 евро - октопод , 1 порция лаврак 14-16 евро. В нощните заведения голяма водка "Белведере" е 20 евро, Ред Бул - 6 евро, а шот (какъвто и да е той) - 6 евро.

"Преди 3 години като ходих, цените не бяха толкова високи. Не ми пречи, просто констатирам и да ви кажа, щом цените са такива, предпочитам да почивам на някое друго място, на Палма де майорка са същите цени по баровете, хотелите там са наистина 4 звездни, а не като в Гърция - 4-зведен, а на визия 2 звезди. Вече където и да почивате на други места в Европа, цените са сходни. Така че Гърция вече не е това място, което беше преди", пише още Станислав Чернаев.

И в България има заведения, които не отстъпват на цените от гръцката таверна

"Всичко зависи в какво заведение ходиш и какво консумираш. И в България има заведения, които не отстъпват на цените на тази касова бележка", коментира Пламен Атанасов.

По информация на гръцко издание цените в Миконос наистина са зашеметяващи: от наемането на шезлонг, който може да достигне до 700 евро комплект, до маса за пиене на 20 000 евро (минимална консумация).

Остров Миконос е световноизвестна дестинация за почивка, посещавана от голям брой туристи, но напоследък техният брой намалява именно заради прекалено надутите цени.

А какви са вашите впечатления - споделете в коментарите!

Солено ли излиза гръцкото море? Тази СНИМКА май ще откаже мнозина

Добавете Вашия коментар

TOP