СОФИЯ СЕ ГОТВИ ЗА ВОЙНА: Тежко въоръжени полицаи блокират столицата

20 Ноември 2023 | 19:09
0 коментара
Общество
България
СОФИЯ СЕ ГОТВИ ЗА ВОЙНА: Тежко въоръжени полицаи блокират столицата

Столичната полиция взема крути мерки, за да не се повтори сценария от 16 ноември, когато София се превърна в бойно поле по време на мача България-Унгария на Националния стадион “Васил Левски”. 

Ченгетата изграждат буферна зона около стадион „Славия - Александър Шаламанов“ за срещата на младежките национали на България и Естония. Футболните фенове ще бъдат допускана на трибуните при безпрецедентни мерки за сигурност за срещи от подобен тип. 

Пропускателният режим ще се осъществява през два контролно-пропускателни пункта на ул.“Коломан“ – единият от страната на бул. „Овча купел“ и вторият от страната на ул. „Славия“.

Зрителите на мача се приканени да се появят по-рано, за да се избегне струпване на много хора на едно място. Запалянковците ще бъдат щателно претарашени за бомби, пищови, ножове, палки и боксове. 

Униформените ще извършват и проверки с цел да сгащят участници в безредиците в София от 16 ноември. До стадиона няма да бъдат допускани фенове с наложена забрана за посещаване на спортни мероприятия. 

Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Добавете Вашия коментар

TOP