Софийска фирма спечели поръчка за ремонт на стадиона в Рибново, срещу 958 хил. лева

19 Април 2023 | 06:52
2 коментара
Общество
Благоевград
Софийска фирма спечели поръчка за ремонт на стадиона в Рибново, срещу 958 хил. лева

Софийското дружество „Терол” ЕООД с управител Александър Терзиев спечели обществена поръчка, обявена от администрацията на община Гърмен за основния ремонт на стадиона в село Рибново. Столичната фирма е класирана от оценителната комисия на първо място, като конкурентите й „Растер-Юг“ ООД на благоевградчаните Радослав Костов и Антон Муртов и „Билдинг Компани“ ЕООД на Бисер Узунов от Дъбница бяха отстранени от надпреварата заради неподходящи оферти.

Спортният обект е от голямо значение за село Рибново, защото в него е концентрирана най-голямата част от населението на община Гърмен и имат амбиция да развият още повече детско-юношеската школа. Поради окаяното състояние, в което се намира сега теренът, от администрацията на общинския кмет Феим Иса са заложили прогнозна стойност в размер на  958 701.55 лв. за основния му ремонт.

Стадионът е с лоша тревна настилка, а на места изобщо липсва такава. Вратите са самоделни и не са замонолитени, което създава реални предпоставки за инциденти. Теренът е неравен, липсва отводняване, а в границите на имота се намира съществуваща едноетажна постройка, използвана някога за съблекалня, която е в крайно лошо състояние и не отговаря на никакви технически и експлоатационни норми. В границите на имота няма изградени санитарни помещения както за отборите, така и за посетителите, липсва и ограда, мотивират от общинската администрация спешната нужда от ремонта.

Теренът на стадиона в най-голямото село в община Гърмен е с площ 10 203 кв.м, като капацитетът му е за общо 600 зрители.

Срещу 958 149.82 лв. софийското дружество „Терол” ЕООД ще трябва да достави и монтира настолен компютър и бюро за стаята на домакина, 8 гардероба за съблекалните, заседателна маса и 6 посетителски стола за стаята на съдиите, бюро, офис стол и единично легло за лекарския кабинет, 600 седалки за трибуната, 120 за Прес и ВИП ложа, 2 футболни врати и 4 миниврати, машина за косене на трева, поливна система, както и автоматичен дефибрилатор.
Както „Струма” писа, ръководството на местния футболен клуб „Родопа-Рибново“, който в момента играе в „Б” Областна група, редовно отделя пари от членските карти, които продава срещу 10 лв. за цяла година, за най-неотложните задачи, като оправяне на тревното покритие, поправяне на изпочупените седалки и др.

Така изглежда стадионът в Рибново сега

Проектът за обновяването на селския стадион е готов повече от година, но стоеше доскоро „на трупчета” поради липсата на финансиране. Непрестанните опити на кметовете на община Гърмен – Феим Иса, и на Рибново – Мустафа Иса, обаче дадоха резултат и след като преди 3 месеца представиха инвестиционния проект за модернизирането на стадиона пред спортния министър Весела Лечева, предстои в близките седмици и първата копка за превръщането на стадиона в Рибново в най-модерния спортен терен в общината и района.в.Струма

Добавени коментари

интересно публикува:
20 Април 2023 | 13:08
как сметнаха че материали и труд за монтиране и доставка на стойност около 150 хил лв ще струва близо милион ебахти и корупцията
Исмаил Иса публикува:
19 Април 2023 | 14:57
Това не е стадиона в Рибново

Добавете Вашия коментар

TOP