Софийска фирма ще ремонтира детската градина в Кочериново срещу 2,4 млн. лева

28 Февруари 2023 | 17:55
2 коментара
Бизнес
Софийска фирма ще ремонтира детската градина в Кочериново срещу 2,4 млн. лева

„ИВТ Дивелъпмънт” ЕООД печели поръчката на общината само с 805 лв. по-ниска от прогнозната цена

Софийското дружество „ИВТ Дивелъпмънт” ЕООД на Иван Танкишев спечели обществената поръчка, обявена от община Кочериново, за ремонта на детска градина „Ален мак”. След близо 4 месеца от обявяването на конкурса оценителната комисия обяви избраната фирма. Софийската фирма е класирана на първо място с 94,8 точки, на второ място със 76,2 т. е позиционирана благоевградската „Престиж-Бизнес-93” ООД на Георги Шапков и Любен Янев. Третата фирма, която подаде документи за участие в процедурата, е отстранена на етап отваряне на ценови оферти. Мотивът е, че ЕТ „Маргарита-П – Иван Костадинов” от Благоевград не е предоставил в срок ключ за декриптиране на подадената от него оферта, поради което същата не може да бъде отворена и разгледана от комисията.

Софийската фирма ще проектира, ремонтира и упражнява авторски надзор на детска градина „Ален мак“ в Кочериново срещу сумата от 2 433 400 лв., като офертата й е едва с 805 лв. по-ниска от прогнозната стойност, обявена от общинската администрация на кмета Иван Минков. „ИВТ Дивелъпмънт” ЕООД ще изготви инвестиционния проект срещу сумата от 65 500 хил. лв., авторският надзор възлиза на 13 800 хил. лв., 2 242 000 лв. фирмата ще получи за строително-монтажните работи. Непредвидените разходи е заложено да бъдат до 5% от стойността на СМР, или 112 100 хил. лв.

Фирмата победител ще трябва да направи нова покривна конструкция на детската градина, да санира основната и всички помощни сгради към нея. Ще има и вътрешни ремонти, като ще се полагат нови подови настилки, мазилка по стените, боядисване, смяна на врати и т.н. В проекта е включена също и доставката на ново оборудване за детското заведение. 40 дни е срокът, в който фирмата победител ще трябва да изготви инвестиционния проект, а за изпълнение на строително-монтажни работи – 105 календарни дни от откриването на строителната площадка.

„ИВТ Дивелъпмънт” ЕООД ще покрива през следващите 8 г. разходите за основен ремонт и реконструкция на съществуващи строителни конструкции на сгради и съоръжения, включително и за земната основа под тях и за възстановяването на строителни конструкции на сгради и съоръжения, претърпели аварии. За хидроизолационни, топлоизолационни, звукоизолационни и антикорозионни работи на сгради и съоръжения в неагресивна среда гаранционният срок е 7 години, а за всички видове строителни, монтажни и довършителни работи – 5 години. При откриване на дефекти в гаранционния срок същите ще бъдат отстранявани за сметка на фирмата.

„ИВТ Дивелъпмънт” ЕООД със седалище София е основана на 20 октомври 2008 г. с 5000 лв. капитал. До 2014 г. управител е бил Владимир Танкишев, който прехвърля фирмата на сина си Иван Танкишев. Оборотът на дружеството за 2019 г. е бил в размер на 4 404 000 лв., което е с 52% повече от предходната 2018 г. (2 890 000 лв.), а средният годишен ръст е 469%. Печалбата за 2019 г. е 187 000 лв.

Ако в 10-дневен срок, нито една от декласираните фирми не обжалва в Комисията за защита на конкуренция решението за определяне на победител, то следва подписване на договор с община Кочериново. в.Струма

Добавени коментари

запознат публикува:
28 Февруари 2023 | 18:16
Е сега къде са прокуратурата къде са полиция дознатели и хилядите службички ? Та това си е чиста кражба, стези пари може да се построи чисто нова детска градина и тя да е около 3000 кв.м . А като гледам колко е голяма тази е това е кражба .. М@мицата ви и на крадливото племе.
ресто публикува:
28 Февруари 2023 | 17:59
защо ремонт та затия пари ще направят нова детска дори помодерна нещо ми е гнила работа

Добавете Вашия коментар

TOP