Социологът Кольо Колев прогнозира: ГЕРБ ще спечели следващите избори, но с още по-нисък резултат

16 Май 2021 | 07:59
0 коментара
Политика

Социологът Кольо Колев прогнозира, че ГЕРБ ще спечели следващите избори, но с още по-нисък резултат. Според него е напълно възможно ВМРО, "Българско лято" или "Възраждане" също да намерят място в следващото Народно събрание.

Той смята, че "Има такъв народ" са показали, че властта не ги интересува.

"Протестът постигна само това да отстрани ГЕРБ, но не и да създаде алтернативно управление. Служебното правителство изглежда добре, може да бъде такова", каза Кольо Колев в предаването "Офанзива с Любо Огнянов".

Парламентът обедини различни крила на политическите виждания. Корнелия Нинова се опита когато върна мандата да направи така, че президентът да трябва да се съобрази с БСП, ако иска да назначи някой от неговите съпартийци каза още Колев. По думите му това се потвърждава от избраните за служебни министри Янаки Стоилов и Бойко Рашков, които не са от поддръжниците на Нинова. А с местата на членове на БСП в експертния кабинет има жест, но и дистанциране.

Според Колев президентът е избрал лица с различни политически виждания защото има кадърни хора и от „лявото“, и от „дясното“ пространство.

"Експертите от служебния кабинет трябва да имат опит. Радев избира това, което има на пазара, който е кадърен. Съвместяват две идеи - махане на ГЕРБ от власт и слагане на добре изглеждащи и квалифицирани хора", смята социологът.

Vesti.bg

Добавете Вашия коментар

TOP