Социалните мрежи и порното отгледаха асексуално поколение

04 Ноември 2016 | 03:11
0 коментара
Любопитно
Социалните мрежи и порното отгледаха асексуално поколение

Ново изследване на учени от университета в Глазгоу твърди, че младите хора вече не искат да правят секс и до голяма степен можем да виним за това интернет пространството. В проучването са участвали 2300 британци на възраст между 16 и 21 години, от които една трета признават, че вече нямат желание за интимност и често пренебрегват секса заради порно и чатене в мрежата.

Запитаните добавят, че дори са потърсили помощ от специалисти за подобряване на сексуалния си живот, който замирал най-вече поради липса на интерес.

Данните в Америка са още по-ужасяващи. Докато във Великобритания нежеланието за интимност сред младите засяга около 28 %, в САЩ то е двойно по-голямо!

Резултатите от изследването, публикувано в Journal of Adolescent Health, предупреждават, че порнографията също има вина за ниската сексуална активност на мъжете в края на пубертета и началото на 20-те. Причината е, че филмите за възрастни изкривяват вижданията на момчетата за връзки и те не желаят да създават такива, нито пък се научават да ценят и да доставят удоволствие на женското тяло, което се оказва проблем в едни по-сериозни отношения.

Според статистиката, изнесена в научния материал, днес младите хора правят най-малко секс, в сравнение с последните 100 години.

Експертите смятат, че „ефектът Facebook“ също до голяма степен е отговорен за тази тревожна тенденция.
Младите са обсебени от мобилните си устройства и социалните мрежи и предпочитат да „изключат“ от реалния свят и да се потопят в мрежата денонощно. Единствената положителна новина в цялата тенденция е, че има по-малко бременни тийнейджърки в сравнение с последните няколко десетилетия.

Източник: tialoto.bg.

Добавете Вашия коментар

TOP