Социалният министър и областен управител сред гостите за откриването на учебната година в ЮЗУ

25 Септември 2023 | 13:52
1 коментара
Култура
Благоевград
Социалният министър и областен управител сред гостите за откриването на учебната година в ЮЗУ

Областният управител на област Благоевград Мария Димова и министърът на труда и социалната политика д-р Иванка Шалапатова  бяха сред официалните гости на  тържествената церемония по повод откриване на академичната 2023/2024 година в Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Преди церемонията по откриването, г-жа Димова положи цветя пред бюст-паметника на Неофит Рилски в двора на Първи учебен корпус.

В поздравителния  адрес до ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“, областният управител изрази увереност, че традициите в университета, вече съобразени  с новите изисквания на времето, ще способстват българското висше образование да изпълнява достойно своята мисия – да превръща в практика достиженията на науката и да отстоява мястото на страната ни сред водещите общества в нашето съвремие.

 

Добавени коментари

Мацурковец публикува:
25 Септември 2023 | 18:00
Ами де го зам областният управител? Той ще води листата на герб-Банско-знае се,но нали още не е започнала кампанията? Липсата му на снимката е голяма празнота за неговите фенове-Владо-Бего,Дина Бърдарева,Елена Калайджиева,Райна Зайкова,Георги Любенов-Ангелов...и т.н. и т.н. Или той не е възпитаник на ЮЗУ? Поне и от там една дипломка да имаше да му се обогати колекцииката!

Добавете Вашия коментар

TOP