Социалистите в Сандански не припознават Младен Тимчев, издигнаха за кандидат-кмет общинския лидер Снежана Стоянова

02 Септември 2019 | 07:48
0 коментара
Политика

Общинският лидер на партията Снежана Стоянова е кандидатът за кмет на БСП – Сандански. До гласуване на втората кандидатура – бившия заместник-кмет по времето на Андон Тотев, племенника му Младен Тимчев, не се стигна, тъй като при явното гласуване по време на общинската конференция за Стоянова гласуваха 45 от 56-те делегати на форума. Така с вота си социалистите в курортния град заложиха на традицията – на  всички местни избори лидера на общинската организация да е кандидат за кмет.

На конференцията, която се проведе под зоркото око на председателя на предизборния щаб Кирил Добрев и председателя на Областния съвет на социалистите Благоевград Валери Сарандев, двамата кандидати – Сн. Стоянова и Мл. Тимчев, представиха предизборните си програми в рамките на 10 минути и трябваше да мотивират делегатите да гласуват за тях.

Конференцията делегира права на общинското ръководство да изготви листата за общински съветници и кандидатите за кметове в 13-те населени места, където ще се произведат избори за кметове. Кандидатурата на Сн. Стоянова за кмет ще бъде предложена за утвърждаване пред Националния съвет на БСП съгласно устава на социалистите. 

ЛИДИЯ МАНЕВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP