Социалистите в Петрич подкрепят кандидат-кмета Георги Хаджимаргаритов! Гневен, съветникът Хр. Малчев "срина" с емоционално слово лидерът на социалистите

29 Август 2015 | 17:01
1 коментара
Политика
Социалистите в Петрич подкрепят кандидат-кмета Георги Хаджимаргаритов! Гневен, съветникът Хр. Малчев срина с емоционално слово лидерът на социалистите

Социалистите в Петрич подкрепят кандидат-кмета Георги Хаджимаргаритов! Гневен, съветникът Хр. Малчев "срина" с емоционално слово лидерът на социалистите Димитър Капитанов, съобщава репортер на Pirinsko.com.

На провелата се днес общинска конференция на социалистите в Петрич присъстваха 91 делегати, от които гласуваха двама против, един въздържал се и 87 дадоха подкрепата си за кандидата за кмет на южния град Георги Хаджимаргаритов.

При исказването на Хаджимаргаритов пред делегатите се разбра, че той залага на позитивната кампания с акцент – "Човечността".

”Човечността няма цвят, тя е залегнала в сърцата на всички. Искам да покажем чисти намерения”, призова делегатите той, като им предаде специалните поздрави от Емил Георгиев, председател на „Екогласност”.

Преди избор имаше и остри изказвания. Едно от тях бе на Николай Попов.

Още в началото той си направи отвод като издигнат за кандидат за кмет на село Марикостиново, но не и като кандидат за кмет на Петрич, подкрепен от една единствена партийна организация на левицата в Петрич. Попов се представи пред делегатите така: ”Аз съм на 46 години от Петрич, но понастоящем живея в село Марикостиново. По професия и образование съм учител. Работил съм 4 години по професията си. От 2005 година се занимавам със собствен бизнес.

През цялото си време от както съм излязъл от казармата съм бил привърженик, а после и член на БСП. Моята идея да се кандидатирам за кмет на Петрич, не е толкова от амбиция, а затова, че БСП трябва да има чисто партиен кандидат.”, обяви намеренията си той преди избора, но остана разочарован от крайното гласуване на съпартийците си.

След Николай Попов се изказа Ангел Иванов, председател на ветераните социалисти.:

”Цялата партийна конференция е подготвена много добре. Вие всички носите на раменете си глави. И мислете много добре преди да дадете гласът си. Първо: Аз уважавам другаря Хаджимаргаритов и познавам от какво семейството е. Много добре го познавам и му пожелавам успех. Но искам да кажа нещо друго. Ние от партийните организации, които сме се събрали тук ще го подкрепим. А когато той отиде на балотаж ние ще бъдем всички зад него, каза Иванов.

Делегатите гласуваха за водач на листата за общински съветници да бъде избран Димитър Капитанов. Те гласуваха също и за петия, седмия и дванадесетия в листата да са от гражданската квота. Взе се решение и, че Общинския съвет може да допълва и подрежда листата.

Най–остър в критиката си обаче бе досегашният общински съветник Христо Малчев към лидера на социалистите в Петрич, Димитър Капитанов.

”Другарю, Капитанов! Трябваше да положите малко усилия да подготвите конференцията. Времето ли не ви стигна и провалихте миналата конференция? Може ли по-такъв срамен начин да се води конференцията? Това е обида за хората и лош сигнал към избирателите!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавени коментари

struma.com публикува:
29 Август 2015 | 19:23
Бриндо много агресивно преписваш ! Спри се !

Добавете Вашия коментар

TOP