Социалистите бойкотираха кандидатурата на Костадин Дурчов за кмет на Банско

25 Юли 2015 | 22:31
0 коментара
Политика
Социалистите бойкотираха кандидатурата на Костадин Дурчов за кмет на Банско

Вътрешнопартийни интриги провалиха конференцията на БСП в община Банско. Социалистите бойкотираха избора за кмет на общинският председател Костадин Дурчов, съобщава репортер на Pirinsko.com.

Днес 25.07.2015г. беше насрочена Общинска конференция на организацията на БСП в Банско, като главната точка в дневния ред на конференцията беше излъчването на партиен кандидат за кмет на града и утвърждаване на листата с кандидати за общински съветници, за предстоящите на 25 октомври т.г. местни избори.

По предварителна медийна и партийна информация избирателите на БСП в Банско очакваха председателят на организацията Костадин Дурчов да бъде предложен и издигнат като кандидат за кмет и наредена, по негово предложение листа за общински съветници.

Кметската кандидатура и съветническата листа трябваше да бъдат утвърдени на днешната партийна конференция. Това утвърждаване обаче не се случи, тъй като конференцията бе провалена, поради липса на кворум. От 119 избрани делегати не успяха да се съберат необходимите 60, които да осигурят кворума.

Отдавна не е тайна, че председателят на БСП в Банско не се ползва с доверието на голяма част от социалистите в общината. Счита се, че този провал е закономерен резултат от водената, вредна за БСП политика от страна председателя на Общинската партийна организация, а именно създаването на нови партийни структури, втора партийна организация в гр. Добринище, незчитането на мнения, предложения на опитни партийни членове, липсата на диалог в Общинската партийна организация и интригантските му методи на работа.

За съжаление поради всички тези причини и обстоятелства БСП в Банско стремглаво губи доверието и подкрепата на своите избиратели.

Добавете Вашия коментар

TOP