Социалисти от Благоевград скочиха срещу унищожаването на партията

28 Февруари 2024 | 16:51
5 коментара
Политика
Благоевград
Социалисти от Благоевград скочиха срещу унищожаването на партията

Инициативен комитет на социалисти от БСП изрази днес на пресконференция възмущението си и се противопостави на активните мероприятия на НС на БСП. Според бившите председатели на общинската организация в Благоевград Любен Милев и Емил Костадинов, както и д-р Владимир Пандев и Йордан Симонски се цели унищожаването на 110-годишната организация на БСП Благоевград, 130-годишна партия и грубо незачитане и нарушаване на принципите и нормите в Устава на БСП.

Трето поколение социалисти от Благоевград са отвратени от политиката на националното ръководство на БСП. Бившият председател на БСП Благоевград Любен Милев, заяви, че са изпратили писмо-послание в националното ръководство с подписи от 23 общински организации, около 200 души, в което изразяват пълно несъгласие с политиката и със смяната на всички председатели на партийни организации в областта. Те са готови да напуснат партията, ако няма резултати.

Бившият депутат Емил Костадинов каза, че е провокиран от безчинствата, които са започнали още преди 4-5 години. Той бе категоричен, че изходът е незабавно разпускане на НС и спешно свикване на конгрес на партията.

Д-р Владимир Пандев обяви, че това е опит да се защити партията и ще намерят сили да се противопоставят. Смята, че това не е плод на емоционални действия, а план, с който се цели унищожението на БСП.

Йордан Симонски е от 50 години в тази партия. Той апелира за помощ дори и обществеността на Благоевград.

Всички представители на Инициативния комитет се обединиха около това, че не искат разединение, а да се даде шанс да покажат истинската лява политика. Ще има ли реакция от НС на БСП очакваме да видим. /БНР

Добавени коментари

До Куроедов! публикува:
29 Февруари 2024 | 17:50
Що е си ядеш Ура а обсъждаш тези достойни хора и граждани на Благоевград? Това са Човеци, които са дали много за обществото, за разлика от теб, Уйчо! И са членове на Партията повече от 40 години, всеки един от тях! Явно и ти си от малоумиците около бошкилов, марков, кремена и калинка!
ген. Куроедов публикува:
29 Февруари 2024 | 13:43
Тези мухлясали пенсионери що хне си глезат пенсиите и кефа, а още искат акъл да дават, какъвто нямат?!
Бивш член на БСП Благоевград публикува:
29 Февруари 2024 | 09:59
Никога не съм вярвал, че К.Н. ще ликвидира Партията, която има 130 годишна история! Но, това става със съдействието на "другари" от Благоевград и региона, които са жадни да бъдат някакви, но самите те НЕ стават за нищо!
Наблюдател публикува:
29 Февруари 2024 | 09:20
Докторът, нещо много лошо гледа? Свършва далаверата, а.......Нинова ви п.....а....
Читател публикува:
29 Февруари 2024 | 07:42
Време е тази партия да изчезне, Корнелия работи в тази посока! Любе, стига е ревал, що не рева две години, когато беше в ЮЗДП, благодарение на Нинова,? Нищо не работеше, а вземаше три бона, хора в трудоспособна възраст без работа, този нареден, ай сиктир изчезвайте завинаги с вашите превилегии, 80 години....цървули!

Добавете Вашия коментар

TOP