Собственикът на охранителна фирма „ЕЛОС“ Пене Алексиев представи изкуствен интелект „Ирис“ за експресно реагиране в сферата на сигурността

03 Декември 2016 | 09:33
1 коментара
Общество
Собственикът на охранителна фирма  ЕЛОС  Пене Алексиев представи изкуствен интелект  Ирис  за експресно реагиране в сферата на сигурността

Бившият криминалист и управител на охранителна фирма „ЕЛОС“ Пене Алексиев провокира интереса на кметове и полицейски началници от Благоевградска област с изключително нововъведение в сферата на охранителната дейност. На изискан коктейл в разложкия апарт-комплекс „Балканско бижу“ той представи първата по рода си система за експресно реагиране „Ирис“. Тя е дело на български инженери, които съвместно с полицейски служители разработват максимално ефективен софтуер, насочен към ограничаване на престъпността и превенция за защита на потребителите.

За неограничените възможности на новата система Алексиев разкри: „Това е много прогресивна и крайно необходима иновация, която обхваща всички сфери на човешкия живот, защото има реалната възможност да гарантира сигурността на гражданите и бизнеса. От друга страна, улеснява охранителната дейност, реализирана от частни фирми, полиция и общински администрации. Централизираният видеомониторинг осигурява максимално време за реакция, дава ясна целенасоченост, възможност за бързо планиране и навременни действия. Дежурните полицейски управления ще могат да наблюдават местоположението и дейността на нашите патрули, това създава благоприятна почва за ефективно сътрудничество и опазване на високорисковите обекти.

Искам да подчертая, че този продукт не е предназначен за продажба, а за взаимопомощ. Готов съм да предоставя „Ирис“ за свободно ползване, като този продукт ще бъде предложен безплатно на полицейските началници и кметовете в областта. Няма да лиша и моите конкуренти в частния охранителен бизнес от възможността да ползват предимствата на тази иновация. В крайна сметка нашата обща цел е да се постигнат максимални резултати в сферата на сигурността. Подобни решения се търсят от години, затова съм убеден, че този продукт много скоро ще стане обект на масова експлоатация. Единствено чрез него полицията и колегите от частните фирми ще получат възможността да вземат превантивни мерки, като наблюдават охраняваните обекти в реално време, така ще могат да изпреварят престъпниците и да предотвратят влизанията с взлом и кражбите, които напоследък изправиха на нокти обществеността. В тази връзка съм твърдо решен да продължа тези форуми с информационна, и най-вече практическа цел“.

Един от основоположниците на новия софтуер, инженер Валентин Върбанов, разясни пред гостите как работи системата „Ирис“ и колко мащабни ползи ще донесе повсеместната й употреба: „Всяка една уважаваща себе си институция или компания трябва да има една такава платформа, за да реагира адекватно в екстремни ситуации. Нашият проект е плод на кибернетиката и властелин в планирането и управлението на ресурсите и процесите от бъдещо поколение, защото представлява изкуствен интелект, който се пригажда към нуждите на ползвателя. Така човешката дейност се синхронизира с неограничените възможности на технологиите и се постига високо ниво на сигурност и резултатност. Хората не бива да се боят от новостите, факт е, че именно модернизирането на човешките дейности ни води към прогрес“.

Кметът на Разлог Красимир Герчев в ролята на домакин и поддръжник на иновациите символично натисна бутона, с който даде старт на системата „Ирис“.

Презентацията грабна интереса на местния елит, сред който бяха директорът на ОД на МВР - Благоевград Николай Хаджиев, кметовете на Белица - Радослав Ревански, на Кресна - Николай Георгиев, на Сандански - Кирил Котев, много бизнесмени.

Управителят на една от най-високоефективните охранителни фирми Пене Алексиев определя своя принос като „патриотичен порив към усъвършенстване на охраната и сигурността в рамките на България, който ще ни издигне на високо ниво в международен план и ще бъде повод да се гордеем с постиженията си”.Струма

За въпроси и контакти: 0897 820 145, 0887 601 820

e-mail: [email protected] 

Добавени коментари

Bai hui публикува:
05 Декември 2016 | 08:32
Abe toia pedal kakvo se pachi ? Zashto ne si go navresh marsho gnusna !

Добавете Вашия коментар

TOP