Собственикът на минералния плаж в Добринище , започва строителството на нов закрит плувен басейн в курортното градче

24 Април 2022 | 10:28
0 коментара
Бизнес
Собственикът на минералния плаж в Добринище , започва строителството на нов закрит плувен басейн в курортното градче

Собственикът на минералния плаж в Добринище – благоевградският бизнесмен Георги Вучков, започва строителството на нов закрит плувен басейн в курортното градче. 4 г. след като издейства от ОбС в Банско промяна предназначението на част от имота му в местността Благиица, който граничи с плажа, фирмата му „Алфа-2005“ ООД успя да поднови разрешителното си за водовземане от минерална вода и да обяви пред екоинституциите параметрите на новото си начинание. Сградата на басейна ще е с площ 240 кв.м, водната площ ще е около 150-160 кв.м, а обемът – 180-190 куб. м. Сградата ще има частично сутеренно ниво, в което ще бъдат разположени технически помещения, и второ ниво за масажни кабинети, сауна, парна баня и фитнес.
Преди години в плажа бизнесменът изгради открит плувен басейн, воден бар, съблекалня и ресторант, така че с новата придобивка Добринище ще се сдобие с цял плувен комплекс.

Градчето е с основен поминък туризъм, в него има над 130 къщи за гости и малките семейни хотелчета плюс 3 големи хотела. В хотелите има 3 басейна, но плувният комплекс на благоевградчанина ще даде възможност и на останалите туристи да се насладят на минералната вода на Добринище, която е с температура от 38 до 42 градуса и е много лековита./Struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP