Собственик на механа в Разлог влиза в битка за 100 000 лв. от риалити състезание

12 Февруари 2018 | 17:43
0 коментара
Любопитно

Собственикът на една от най-атрактивните механи в Разлог Тодор Алистаров е сред 18-те майстор-готвачи, избрани за участие в световноизвестното риалити състезание за професионални готвачи Hell’s Kitchen, което влиза за пръв път в български ефир и стартира на 27 февруари.

Със своите кулинарни умения Тодор Алистаров успя да се докаже, да премине през цедката на взискателното жури и да влезе в отбора на най-добрите 18, избрани измежду 1300 профeсионалисти, подали заявление за участие, и 400 допуснати до кастинг.

Майстор-готвачите ще се борят за голямата награда от 100 000 лева и договор в ресторанта на водещия на предаването шеф Виктор Ангелов. Какво ги очаква и през какви кулинарни изпитания трябва да преминат участниците, никой не знае, включително и семействата им. Съпругата на Тодор Алистаров – Мариета, сподели, че от събота са ограничени контактите на участниците с външния свят.

„От вчера нямаме връзка с Тодор, вероятно за да не се изнася информация. Какво предстои, не мога да кажа. Финалът ще бъде след два месеца и половина. Ако се представи добре, ще стои там през цялото време, а ако отпадне, по-рано ще си дойде“, каза Мариета Алистарова.

Тя допълни, че на кастинга всички участници са имали за задача да приготвят едно и също ястие, без предварително да знаят какво. Трудността и фактът, че състезанието е за професионалисти, е основното нещо, което е мотивирало Тодор Алистаров за участие, сподели още съпругата му.

Екскурзия в Париж е подаръкът, който разложкият майстор-готвач ще направи на семейството си, ако спечели голямата награда. Това ще бъде знак на признателност към тях за безусловната им подкрепа.

А тя наистина е такава. Ръка за ръка Тодор и Мариета Алистарови успяват да разработят и утвърдят заведението си като едно от най-добрите в Разлог, помага им като по-малък и синът им Иван. Дори и сега, когато вече е дипломиран инженер в областта на автоматиката, информационната и управляваща техника и работи в Пловдив, винаги, когато е в Разлог, помага на семейството си. Пълна подкрепа получават и от малката си дъщеричка Теодора. Именно любовта на любимите им хора ги кара да продължават напред, да се борят и преодоляват трудностите

„В нашия бранш става все по-трудно, а клиентите – много по-претенциозни. Колкото по-известен си, толкова повече те изпитват. Откакто участвахме в предаването на шеф Манчев „Кошмари в кухнята“, много хора идват с идеята да те изпитат и си казват: „Хайде сега да те видим колко си добър“. Естествено, понякога има и недоволни, които и за най-дребното нещо могат да направят забележка.

Иначе след предаването „Бохчата“ (пълнен хляб) се превърна в предпочитано ястие. Ястията с месо и традиционните местни ястия също са сред предпочитаните“, разказа Мариета Алистарова.

Десетки близки, приятели и познати на семейството от Разлог и околността обсипаха с пожелания за успех страницата на заведението във Фейсбук.

Тодор Алистаров е роден в Белица, но живее и развива бизнес в Разлог заедно със своята чаровна съпруга Мариета. Любовта си към готвенето е наследил от своя чичо, който го е въвел в тънкостите на традиционната местна кухня./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP