Собствениците на „Мега шанс“ скочиха срещу предложените и от тяхно име по-високи с 30% цени на такситата в Благоевград

01 Април 2022 | 19:01
5 коментара
Бизнес
Собствениците на  Мега шанс  скочиха срещу предложените и от тяхно име по-високи с 30 цени на такситата в Благоевград

Собствениците на благоевградската таксиметрова фирма „Мега шанс“ Васил Русков и Валери Паскалчев отказват да увеличат цените на таксиметровите услуги, каквото предложение депозира в ОбС – Благоевград председателят на Сдружението на таксиметровите шофьори Росен Начев. „И сега нямаме клиенти, едно ново увеличение ще доведе до освобождаване на шофьори”, обяви Паскалчев.

Той и съдружникът му разбрали от вчерашния брой на в. „Струма“ за депозираното предложение минималната дневна тарифа от 75 ст. да се вдигне с 20 ст., а максималната, която сега е 1,40 лв. на км пробег, да стане 1,80 лв.

„Нас никой не ни е питал, затова отказваме името на фирмата ни да е под това предложение – категорични бяха бизнесмените, които са на пазара за таксиметрови услуги от 2008 г. – Росен има най-много коли, те са нови и вероятно има основание да реагира за фирмата си с нови цени, никой не му пречи сам да си сложи максималната дневна тарифа от 1,15 лв., която е посочена в настоящите прагове, а нас да ни остави сами да преценим на колко ще возим”, обясни Паскалчев.

„За това разрешение на ОбС – Благоевград не се иска. Преценил е Начев, че си има постоянни клиенти, които могат да понесат увеличението, нека го направи, но само за неговите коли. Така направи междувременно и фирма „Филос“, която тихомълком качи тарифата си на 95 ст. И никой няма право да им каже нищо. Но Начев да ни заставя нас, по-малките фирми, с по-стари коли да качваме цените, това няма как да стане. Ами той, бензинът, постоянно се качва, това значи ли, че през септември пак ще вдигаме таксите? И ако се стигне до гласуване в ОбС, ние заедно с другите фирми, които не са съгласни с това поскъпване, ще дойдем на сесията, за да обясним на съветниците, че ако гласуват поредния ценови шок за благоевградчани, те просто са забравили, че са избрани в ОбС, за да работят в името на съгражданите си“.

„Знам, че има такива настроения сред колегите, пуснали са даже подписка, в която са се разписали половината от шофьорите, но ситуацията в Благоевград е следната: шефът иска ниски цени, защото не го интересуват заплатите на шофьорите, които и без това в болшинството са пенсионери и са доволни на 10 лв. дневна надница – коментира за „Струма“ Р. Начев. – В крайна сметка ние само внасяме предложението, съветниците определят праговете, но в другите градове още миналата есен цените бяха вдигнати, докато ние пипнахме само първоначалната такса. На практика тук цените за километър пробег не са променяни от 2018 г. Ако съветниците приемат предложението ни за увеличение с 30%, нека недоволстващите фирми останат на минималните стойности, аз за моята фирма съм категоричен, че ще возим над минималния праг, защото искам хората ми да са добре платени“, заяви Р. Начев. 

Ще бъде ли прието увеличението на таксиметровите услуги и как ще реагират фирмите, които не желаят да качват цените, ще стане ясно след вкарването на предложението на сесията следващия месец. Проблемът е, че ако съветниците приемат увеличение на праговете на услугата, всички таксиметрови фирми ще са длъжни да се съобразят с тях и нямат право да возят по-евтино.

Без отговор остава и въпросът защо Р. Начев е внесъл искането за увеличение в ОбС – Благоевград не от собствената си фирма, а от името на цялото Сдружение на таксиметровите шофьори, без да ги пита, след като сам признава, че знае, че не са съгласни?!

ВАНЯ СИМЕОНОВА/в.Струма

Добавени коментари

БАКШИШО публикува:
04 Април 2022 | 17:27
Разбира се че цените трябва да се вдигнат. Разбира се че Росен трябва да е с 10ст. по висока цена от останалите фирми и така всички ще са доволни. Ако се разберете вие ШЕФОВЕТЕ ще е добре и ще работим за вас още дълги години.Вие да сте добре-нас кучета ни яли.
Ъъъъ публикува:
03 Април 2022 | 20:44
Мега шанс.... Големите бизнесмени Наркоман и лихвар... Евала...
Питащ публикува:
03 Април 2022 | 14:27
Някой може ли да ми обясни с каква фирма "Мега шанс" тези "бизнесмени" извършват дейността си, защото в търговския регистър и двамата не фигурират като собственици на подобна фирма?
Пъп си публикува:
02 Април 2022 | 09:07
Кой не иска увеличение Питайте шофиорите......
Иван гошев публикува:
02 Април 2022 | 08:46
A interesyvat li gi mega shans kak horata kade rabotat tam si plashtat efira i kak si kupuvat hlqb kato vsichko se yvelichava,gaz tok amortizaciq na kolite ili teh gi interesyva samo da si sabirat tehnoto kato ne iskat yvelichenie da ne tarsat na tehnite koli paro za efir

Добавете Вашия коментар

TOP