Слънчево време през уикенда

25 Септември 2021 | 00:17
0 коментара
Общество

Днес ще е слънчево, в източната половина от страната със средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, вечерта ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

 

Предимно слънчево ще е времето и по Черноморието. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури ще са между 22°и 24°, малко по-високи от температурата на морската вода, а вълнението на морето ще е слабо.

 

И в планините ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен северозападен вятър.

 

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 18°.

 

Слънчевото време ще продължи и в неделя. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 24° и 29°. В началото на следващата седмица облачността ще се увеличи и вероятността за валежи ще се повиши. Вятърът ще се ориентира от изток, а температурите отново ще тръгнат надолу.

 

До края на настоящата седмица времето ще бъде слънчево и с летни температури благодарение на мощен пренос на топъл въздух от Северна Африка.

През уикенда слънчевите лъчи ще озаряват цялата страна. Вятърът ще утихне, а дневните температури ще се повишават и ще достигнат стойности между 25 и 30 градуса.

Топло ще е и в понеделник, макар че в началото на последната септемврийска седмица ще се заоблачи

От вторник нататък се очакват и есенни валежи, а температурите ще се понижат отново до характерния сезонен диапазон между 15 и 20 градуса.

Добавете Вашия коментар

TOP