Слънчево време и температури до 24° в началото на седмицата

06 Ноември 2023 | 08:32
0 коментара
Любопитно
България
Слънчево време и температури до 24° в началото на седмицата
Днес облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Ще духа умерен, в Източна България - временно силен вятър от запад-северозапад, но след обяд ще отслабне, а привечер в Западна България и ще стихне. Максималните температури ще са между 19° и 24°, в София - около 19°. Това съобщиха от НИМХ.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, но до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат 21°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Над планините ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра - около 7°.

Във вторник времето ще е предимно слънчево. Сутринта ще е почти тихо и на места в низините видимостта ще е намалена. През деня ще духа слаб южен вятър.

Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните - между 18° и 23°. През нощта срещу сряда и в сряда от запад на изток облачността ще се увеличи, ще има валежи, на повече места и с по-значителни количества - в Северна и Западна България. След полунощ и преди обяд по Черноморието ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. С ориентиране и усилване на вятъра от северозапад ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават.

Добавете Вашия коментар

TOP