Слънчево начало на новата седмица

08 Ноември 2015 | 17:40
0 коментара
Общество
Слънчево начало на новата седмица

През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива, през деня в много райони намаляваща до предимно слънчево време. Ще се усили вятърът от северозапад, в Дунавската равнина и източните райони ще е умерен, временно и силен.

Температурите ще се повишат.

Минималните ще са между 5 и 10 градуса, максималните – предимно между 15 и 20 градуса. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за ноември.

Над Черноморието

ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 15-18 градуса, на морската вода – 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините

ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над Стара планина. Ще духа умерен, по билата – силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14 градуса, на 2000 метра – около 8 градуса.

Във вторник и в сряда

ще бъде доста ветровито. По-значителни увеличения на облачността ще има във вторник, ще е почти без валежи. В сряда по-често ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще са около и над 10 градуса, само в районите със слаб вятър ще са по-ниски. Максималните температури ще са най-високи в сряда - предимно между 17 и 22 градуса.

Източник: БТА  

Добавете Вашия коментар

TOP