Слънчева сряда! От утре вятър, дъжд и застудяване

10 Февруари 2021 | 08:32
0 коментара
Общество

Днес ще бъде предимно слънчево. Температурите тази сутрин са между 2° и 7°, по-високи по Черноморието. През деня ще има разкъсана висока облачност. Вятърът ще се задържи от югозапад - слаб и умерен. Максималните температури ще са между 13° и 18°.

Над планините облачността ще е променлива и през деня ще е без валежи. Ще духа умерен югозападен, по високите върхове – силен западен вятър.

Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

В четвъртък на места в страната ще превали дъжд. В източните райони ще остане ветровито и все още с високи температури. Още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне бързо да нахлува доста по-студен въздух. Със застудяването по високите полета на Западна и в Северна България дъждът ще преминава в сняг.

В петък валежите навсякъде ще спрат, но ще е ветровито, а температурите ще са значително по-ниски от предишните дни; минималните навсякъде ще са отрицателни, а максималните - от минус 3° в Северна България до 4°-5° в Южна. През почивните дни и в началото на следващата седмица ще се задържи студено, на места със слаби превалявания от сняг.

Добавете Вашия коментар

TOP