Слънчева и гореща неделя, какво ще е времето през новата седмица

21 Юли 2019 | 09:05
0 коментара
Общество

В последния ден от седмицата времето ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. В Източна България ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса, в София – около 30 градуса, информират от НИМХ.

Над Черноморието

 

ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 26 и 29 градуса, температурата на морската вода ще бъде 25-27 градуса, а вълнението на морето – 1-2 бала.

Над планините

ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 24 градуса, на 2000 метра – около 16 градуса.

В понеделник

ще остане слънчево, около и след обяд – с купеста облачност, но без валежи. Температурите ще се повишат още малко.

Във вторник

над Източна България, по-късно – и в планините и планинските райони на Западна, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра, възможни са и градушки. В западната половина от страната от северозапад, в източната – от север-североизток, ще прониква сравнително хладен въздух.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg.

Източник: Агенция "Фокус", НИМХ

Добавете Вашия коментар

TOP