Слънчев петък, какво време ни очаква през почивните дни

24 Април 2020 | 08:50
0 коментара
Любопитно

Днес ще бъде слънчево. След обяд, главно над планинските райони, ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 17° и 22°, малко по-ниски по Черноморието, в София около 18°, сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижава и до вечерта ще стане по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 13° – 15°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слабо. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 4°.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, по-значителни в неделя, когато на места, главно в планинските райони в югозападната половина от страната, ще превали слаб краткотраен дъжд. 

В събота затоплянето ще продължи, ще бъде по-съществено - максималните температури на места ще достигнат, в отделни райони ще надхвърлят 25°. Отначало вятърът ще бъде от юг, бързо ще се обърне от запад-северозапад, в Дунавската равнина - умерен и в неделя и понеделник дневните температури слабо ще се понижат, но сутрешните ще са високи. 

В понеделник ще преобладава слънчево време. Купеста облачност ще се развива след пладне, по-значителна главно над Рило-Родопската област, където ще превали краткотраен дъжд. Преобладаващите минимални температури ще са между 5° и 10°, максималните - между 19° и 24°, по-ниски ще останат по Черноморието.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP