Слънчев и топъл вторник

02 Октомври 2018 | 07:36
0 коментара
Общество

Днес преди обяд над Източна България облачността ще е все още значителна, на места с превалявания, които до обяд ще спрат. Над останалата част от страната ще е предимно слънчево, сутринта на места в низините с ниска облачност или мъгла. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

 Aтмосферното налягане ще се повишава и вечерта вече ще е малко по-високо от средното за месеца. След обяд от запад облачност, предимно висока отново ще се увеличи. Ще духа слаб западен вятър, вечерта в Дунавската равнина ще се усили. Ще се затопли и преобладаващите максимални температури ще са между 20° и 25°.

Над планините облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

В Благоевград максималната температура днес ще бъде 25°, а минималната 11°, в Банско 23°/9°, Симитли 28°/12°, Гоце Делчев 25°/13°, Сандански и Петрич 25°/13°.

Добавете Вашия коментар

TOP