Слънце, облаци и дъжд ще се редуват днес в Югозапада! Какво ще е времето до края на седмицата?

19 Май 2021 | 08:48
0 коментара
Общество

Днес преди обяд ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в западната половина от страната ще превали краткотраен дъжд, сочи справка в сайта на НИМХ.

По-интензивни и придружени с гръмотевици ще са валежите в Северозападна и Централна Северна България. Там ще има условия и за градушки. Преди обяд в Дунавската равнина и Източна България ще духа до умерен западен вятър, но до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат предимно между 22° и 27°, в София около 22°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието

ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен западен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са 21°-24°. Температурата на морската вода е 14°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Преди обяд над планините

ще бъде слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, по старопланинското било и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от запад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.

В четвъртък

ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен, с него ще започне да прониква хладен въздух. Температурите ще се понижават, максималните ще са от 17°-18° в Северозападна до 24°-25° в Югоизточна България.

В петък

вятърът ще стане северен, ще бъде хладно с максимални температури почти в цялата страна под 20°. Облачността ще е предимно значителна, на много места ще има и валежи, повече по количество ще са в югоизточните райони.

В събота времето ще е предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от югозапад. Ще започне затопляне.

Източник: НИМХ, Aгенция "Фокус" 

Добавете Вашия коментар

TOP