Слънце, облаци и дъжд на Томина неделя

23 Април 2023 | 08:35
0 коментара
Общество
България
Слънце, облаци и дъжд на Томина неделя

Слънчево начало на неделния ден обещават синоптиците след вчерашните градушки, които се изсипаха над различни части на страната. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще вали и дъжд. Повече валежи ще има в планинските части на Западна и Централна България. Те ще бъдат придружени от гръмотевици и слаб вятър. Максималните температури ще бъдат между 16 и 21 градуса.

Край морето ще има промелива облачност и слаб вятър. Температурите там ще варират от 14 до 16 градуса.

Над планините ще е предимно облачно. В масивите от Западна и Централна България ще има валежи от дъжд, на височина над 1800 метра - от сняг, на места интензивни и значителни по количество, с гръмотевици. В ниските части на планините вятърът ще е слаб от югоизток, а във високите - умерен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 3°.

В началото на новата седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. В понеделник с южен вятър, слаб до умерен, ще се затопли още малко и в повече райони дневните температури ще достигнат 20°-21°. В следобедните часове и до полунощ на места, главно в западната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд. Във вторник валежите ще са на повече места в страната, ще са по-интензивни и с повишена вероятност за локални значителни количества. Ще има и гръмотевици, главно в Западна и Централна България. До края на деня вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне понижение на температурите.

Добавете Вашия коментар

TOP