Служебни министри влизат в редовния кабинет - спрягат Рашков, Комитова и Денков

17 Ноември 2021 | 15:11
0 коментара
Политика
Служебни министри влизат в редовния кабинет - спрягат Рашков, Комитова и Денков

Окончателно: седем партии влизат в следващия парламент, а "Продължаваме промяната" печели изборите с 25,67% подкрепа.

40,5% е била избирателна активност на вота в неделя. 

Централната избирателна комисия обяви крайните резултати малко преди да изтече законовият срок, след като пристигнаха протоколите и от последната Районна избирателна комисия - в Пловдив.

Втори ден продължават преговорите за съставяне на коалиционно правителство с мандатоносител "Продължаваме промяната". В публичното пространство вече се завъртяха част от имената на лицата, които е възможно да влязат в следващия Министерски съвет.

Част от тях са в настоящия служебен кабинет. Най-спряганите имена са на вътрешния министър Бойко Рашков, на регионалния министър Виолета Комитова и на образователния министър Николай Денков.

Комитова отказа да отговори дали вече е получила покана за участие в редовен кабинет и как би отговорила на нея, ако получи такава. Министър Денков обаче изрази готовността си да участва в правителство на Кирил Петков и Асен Василев. Това ще стане само при определени приоритети и спазване на "червените линии".

Други министри от служебния кабинет заявиха, че този въпрос не стои пред тях, а трети се пошегуваха, че биха водили разговори, но първо трябва да попитат жена си.

Министърът на културата Велислав Минеков заяви, че никой не е разговарял с него и няма такова предложение.

Добавете Вашия коментар

TOP