След трагедията в София: Таксиметровите шофьори планират масов протест

09 Октомври 2022 | 12:12
0 коментара
Общество
След трагедията в София: Таксиметровите шофьори планират масов протест

Таксиметровите шофьори планират масов протест, след като снощи техният колега Христо Трайков беше убит в столичния квартал "Разсадника". С искане МВР да си върши работата и да противодейства на криминално проявени да извършват убийства, шофьорите протестираха пред Трето районно управление на полицията в столицата, а през нощта блокираха и движението на Орлов мост в столицата. Малко преди 7 ч. блокадата беше вдигната, но протестната готовност остава, потвърди Красимир Цветков председател на Националния таксиметров синдикат.

"Изключително много ще внимаваме за развитието на този случай и мерките, които оттук нататък прокуратурата ще предприеме спрямо убийците на колегата ни. Обмисляме какви да бъдат точно продължаващите ни действия в следващите дни и очакваме до часове да излезем с конкретни искания относно изменения на нормативната уредба, свързана с оборудването на такситата по отношение на сигурността на колегите - паник бутон, видеорегистратори, връзка със 112, реагиране на полицейските органи при проблеми и така нататък", обясни пред БНР Цветков.

Както GlasNews.bg съобщи 34-годишен таксиметров шофьор почина след спречкване в кв. "Разсадника" в столицата. Сигналът до полицията е подаден в 18.30 ч. 

Според разследващите 19-годишна тийнейджърка е шофирала автомобил в еднопосочна улица в района на ул. "Хъшове" и ул. "Рибен буквар", а водачът на такси в този момент я засича, след като влиза неправилно в насрещното и я блъска. Момчето, което е пътувало с момичето, се ядосало, излезнало от колата и именно тогава започвало спречкването с таксиметровия шофьор.

Задържан e 23-годишен мъж - Йосиф Иззе, който е откаран в "Пирогов" - той е пострадал при сбиването. Има данни, че в момента на спречкването на място са присъствали приятели на таксиметровия шофьор, които са се нахвърлили да бият 23-годишния мъж.

Таксиметровият шофьор е получил инфаркт 30 минути след физическата саморазправа с младежа.

Момичето, управлявало блъснатия автомобил, е гадже с 23-годишния младеж. По непотвърдена информация той е познат на органите на МВР. 

Към този час близки на жертвата са се събрали на мястото на убийството с искане за справедливост, а таксиметрови шофьори блокираха бул. "Тодор Александров" в столицата. 

На снимките виждате един от полицейските автомобили, който пръв е пристигнал на мястото на произшествието. Екипът ни разбра, че преди да се отзоват на сигнала органите на реда са претърпели ПТП на бул. "Константин Величков", това е затруднило и реакцията им във връзка с инцидента в кв. "Разсадника".

Добавете Вашия коментар

TOP