След студентския празник: DJ шофирал с 3,27 промила след парти

11 Декември 2019 | 17:01
0 коментара
Криминално

Дисководещ се качил в колата си с 3,27 промила алкохол след като забавлявал студенти. Това съобщиха на брифинг от Главна дирекция "Национална полиция" в отчет за действията им около дните на студентския празник.

По принцип, без да има отношение дали са студенти или не, броят на пътно-транспортните произшествия от 6 до 9 декември 2019г. е 76 с 1 загинал и 109 ранени. В периода на студентските празненства миналата година от 7 до 9 декември е имало 53 инцидента на пътя с 8 загинали и 76 ранени.

„Настъпили са 8 пътно-транспортни произшествия, в които са участвали студенти или празнуващи заедно с тях. Няма загинали студенти или техни приятели при инциденти в периода от 6 до 9 декември, но като ранените при инциденти са 6”, каза Мария Ботева от отдел ”Пътна полиция”.

18 водачи, които са участвали в студентски празненства, са установени с алкохол над 1,2 промила, което е престъпление. 12 са карали след употреба на наркотично вещество или негов аналог.

Броят на проведените специализирани полицейски операции във връзка със студентските празненства е 222, от които 188 са конкретно насочени към безопасността на движението по пътищата.

„Най-високата отчетена стойност на алкохол на студент е 1,5 промила, а на забавляващ празнуващите - имам предвид водещ музикална програма - дисководещ е 3,27 промила. След като в приключил със забавлението да забавлява студентите, си е тръгнал, качил се в колата си”, обясни инспекторът.

По отношение на скоростта Мария Ботева уточни, че „за времето от 6 до 9 декември най-високата отчетена скорост над ограничението е 101км/ч при ограничение от 50, - тоест водачът е управлявал със 151 км/ч в населено място. Това е установено на територията на СДВР”, каза тя. Извън населено място най-фрапиращата стойност е превишение с 88 км/ч над ограничението. „На АМ „Тракия” при ограничение на скоростта 90 км/ч шофьорът е преминал със 178 км/ч”, посочи инспекторът от отдел „Пътна полиция”.

Добавете Вашия коментар

TOP