След срещата на ИТН и БСП: Почти пълни съвпадения в управленската програма

20 Юли 2022 | 16:33
0 коментара
Политика
След срещата на ИТН и БСП: Почти пълни съвпадения в управленската програма

Почти пълни съвпадения в управленската програма с БСП. Това обявиха от ИТН в началото на разговорите за съставяне на кабинет с левицата. И двете партии смятат, че не трябва да се стига до избори наесен, стана ясно още в началото на разговорите.

„Предстоят ни поредица от разговори с вас. Имаме сериозни намерения да направим правителство, защото знаем какво ни чака в следващите месеци", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя помоли ИТН за три неща.

"Първо, да кажете вашата позиция за това бихте ли искали да направим правителство. Второ, искаме то да стъпи върху програмата, която е отворена за предложения от ИТН. След като не сте участвали в съставянето й, абсолютно логично е да изразите мнение. Изпратили сме ви я предварително",  каза Нинова. "И трето, нека днес да не разговаряме за структура и персонален състав на МС", каза Нинова.

„Благодаря ви, че не тръгнахте да ни обикаляте депутатите един по един и да им обяснявате колко са важни и свободни”, каза Тошко Йорданов. „Според нас е най-добре да се направи правителство с четирите партии, които бяхме досега. Що се отнася до програмата, тя до голяма степен покрива коалиционното споразумение, което сключихме преди. Прочетохме я и идваме с готови предложения”, каза още Йорданов.

Утре с ДБ и независимите депутати ще бъде затворен първия кръг от преговорите.

Няма срок и лимит кога да върнем мандата, обсъждаме го с юристи. Тъй като вторият кръг от преговори ще започне другата седмица, след това ще върнем изпълнен мандат, обясни още Нинова.

Добавете Вашия коментар

TOP