След спецоперацията: 100 декара с марихуана ще бъдат унищожени (СНИМКИ)

30 Август 2023 | 15:07
1 коментара
Криминално
Благоевград
След спецоперацията: 100 декара с марихуана ще бъдат унищожени (СНИМКИ)
Пет ниви с канабис с обща площ около 100 декара ще бъдат унищожени днес. Действията се извършват по линия на специализираната полицейска операция срещу разпространението на наркотични вещества, която провеждат в граничните зони служители на „Гранична полиция“, съобщи на брифинг в една от нивите с конопени насаждения в с. Струмяни началникът на Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) главен комисар Антон Златанов.  

 

МВР

 

Той допълни, че днес се унищожават пет ниви в землищата на Бургас, Петрич, Струмяни и Златарево. Всички ниви са на трудно достъпни места. Те са затворени отвсякъде и ако не проявим усърдност в търсенето им, няма да ги открием изобщо, каза главен комисар Златанов. 

 

МВР

 

Нивите с конопени растения с активно вещество, които ще бъдат унищожени в днешния ден са общо пет на брой, каза главен комисар Златанов. Той допълни, че за голяма част от тези ниви се провеждат оперативно-издирвателни мероприятия и задържат хората, които полагат грижи растенията. От началото на месеца има 14 образувани досъдебни производства и осем задържани лица. Спрямо тях има повдигнати шест обвинения от страна на прокуратурата. Главен комисар Златанов подчерта изключителното добро сътрудничество с прокуратурата по тази тема. 

Спецакция на полицията срещу разпространението на наркотици се провежда у нас

Противодействието на МВР по линия на производство, разпространение и употреба на наркотични вещества е един от приоритетите, както за министерството, поставен от министъра на вътрешните работи, така и за правителството, поставен от премиера. В момента, малко преди откриване на учебната година, МВР акцентира върху усилията все по-малко наркотични вещества да стигат до децата, посочи гл. комисар Златанов.  

 

МВР

 

Само в пограничния район с Република Северна Македония от началото на година са унищожени около един тон конопени растения в прясно състояние т. нар. зелена маса, каза главен комисар Златанов. За последния месец на територията на цялата страна са унищожени около 870 кг. В момента се унищожава нива в района на Бургас, която е 65 декара, допълни още той. 

Някой от нивите са само с конопени растения, в другите ниви тези растения са скрити измежду други насаждения, разрешени за отглеждане например царевица. Там, където можем да провеждаме оперативно-издирвателна операция и да задържим извършители и да се повдигнат обвинения, го правим. Където не, в определен момент пристъпваме в унищожаване на тези насаждения, с цел за да не стигнат до пазара, каза главен комисар Златанов. 

 

МВР

 

Използваме много методи, информация от местни жители, други оперативни източници, най-вече инициативността на оперативно-издирвателните служби на "Гранична полиция", каза главен комисар Златанов. Количествата са доста сериозни, но това, което ще бъде предотвратено през месец септември е доста добър резултат на министерството, допълни той. 

Главен комисар Златанов каза, че тази операция е постоянна и занапред резултатите ще бъдат също така добри. 

Добавени коментари

ддд публикува:
30 Август 2023 | 23:18
В някои държави от марихуаната правят кремове за ставни заболявания. От коноп също се правят текстилни материали и съответно дрехи, бельо. Наркотик е ако се пуши.

Добавете Вашия коментар

TOP