СЛЕД ШОКОВИЯ СКОК В ЦЕНАТА! Шофьорите в Благоевград заменят метановите уредби с газови

10 Август 2022 | 18:41
0 коментара
Бизнес
СЛЕД ШОКОВИЯ СКОК В ЦЕНАТА! Шофьорите в Благоевград заменят метановите уредби с газови

Шофьорите, които досега караха на метан, се преориентираха към пропан-бутана заради шоковото поскъпване на най-евтиното гориво. В момента специализираните сервизи в Благоевград са затрупани с поръчки за подмяна на метановите уредби с газови, показа репортерска проверка на „Струма“.

Заради шоковия скок на метана,  таксиметровите шофьори също минават на пропан-бутан.

„Много от колегите започнаха да подменят метановите уредби с газови. Други, които имат оригинални уредби, все още се колебаят, защото не са сигурни дали ще бъде успешна поправката. Принудени сме да правим промени в движение, защото не се издържа на тези високи цени на горивата. Има отлив от този бизнес и таксиметровите коли в Благоевград  стават все по-малко. Дано не се стигне до ситуация, в която вечер да няма таксита“, коментира Росен Стойчев, председател на Сдружението на таксиметровите шофьори в Благоевград.

Репортерската проверка вчера продължи и на бензиностанциите, която показа лек спад на цените на горивата. На „Круиз“, които първи в Благоевград обявиха шокова цена от 6.10 лв. на метана, вчера цената беше 5,85 лв., на бензина – 3,19 лв., на масовия дизел – 3,27 лв., и 3,47 лв. на подобрения вид, а автогазта – 1,16 лв. .

На бензиностанция „Лукойл“ бензин А-95 се продаваше на 3,26 лв., масовият дизел на 3,40 лв., а подобреният – на 3,70 лв., пропан-бутанът на 1,24 лв..

Крайната цена на горивата намалява, след като се калкулира и отстъпката от 25 стотинки, които са за сметка на държавата. Средната цена на метана в страната вчера беше 5,22 лв. на кг, като варираше от 3,72 лв. до 6,06 лв. в различните вериги.

Добавете Вашия коментар

TOP