След семейство Вакльови: Фелдшер от Банско издъхна от коронавирус

05 Септември 2020 | 12:44
3 коментара
Общество

COVID-19 взе поредна жертва в Пиринско.

Фелдшерът от белишкото село Краище, служител във Филиала на спешна медицинска помощ в Банско почина от коронавирус.

Това е поредната жертва на заразата след като преди дни цяло семейство медици от село Краище, община Белица издъхнаха в "Пирогов". Вирусът уби обичаните лекари баща и син Муса и Емил Вакльови, а завчера в COVID реанимацията на "Пирогов" почина и съпругата на д-р Муса Вакльов и майка на Емил, медицинската сестра Ава Вакльова.

Предполага се, че семейството се е заразило от пациенти, които са работили в шивашки цех в Разлог. Практиката на д-р Муса Вакльов е била в с. Бабяк, община Белица и е обхващала пет села, а съпругата му е работила като медицинска сестра при него. Състоянието им рязко се е влошило по време на семейната почивка в Гърция и след кратък престой в благоевградска болница тримата са били транспортирани в „Пирогов“. Те издъхнаха един след друг в рамките на 12 дни./Монитор/

Добавени коментари

Fuckoff публикува:
05 Септември 2020 | 15:35
А защо не пишете, че всички са се ваксинирали срещу К19 с руска ваксина!? Така говорят съселяните му.
Мехмед публикува:
05 Септември 2020 | 14:01
Фелшеро си наш.Той си е от Краище,ама одеше на работа в Банско.Ама се векье нема да оди там.Ке си седи в Краище,Бог да го прости.
Gost публикува:
05 Септември 2020 | 13:02
Защо не казвате от къде е фелдшера,не е местен 100% какъв е, какво, е що е?Лека им пръст на Вакльови, но защо почвате със фелдшера,а цялата статия е за Вакльови???? Този фелдшер по малко ли е бил работлив, или... какво???

Добавете Вашия коментар

TOP