След самоубийството: Вътрешна проверка в благоевградския арест

07 Октомври 2023 | 12:29
0 коментара
Криминално
Благоевград
След самоубийството: Вътрешна проверка в благоевградския арест

В следствения арест в Благоевград е разпоредена вътрешна проверка  във връзка със самоубийството на  Цветелин Цеков, който  държа за заложници  семейството на годеницата си  в село Вълково и рани тежко баща й. Обект на проверката е и друг случай с арестант, който е бил малтретиран и заплашен с изнасилване от свой съкилийник.  

Вътрешната проверка в следствения арест е разпоредена от директора на  областната дирекция „Изпълнение на наказанията“ комисар Милан Миланов.  

Комисия ще раздследва причините, довели до самоубийството на похититеиля в санданското село Вълково Цветелин Цеков, срещу който бяха повдигнати четири обвинения, включително и опит за убийство. Той беше открит мъртъв в килията на следствения арест, обесен на решетката с връзки от маратонки, наличието на които е е сериозен пропуск. 

Проверява се и друг инцидент с арестант, който е бил малтретиран и заплашван с изнасилване от съкилийника си. 

По правилник арестантите трябва да бъдат проверявани от служители на всеки 15 минути. Дали има допуснати сериозни нарушения ще проверява специална комисия, в  състава  на която са служители от Кюстендил. 

Ако се констатират сериозни пропуски или умишленост в действията на служителите в следствения арест, ще бъдат наложени дисциплинарни наказания, категоричен беше  областният началник на ГДИН. 
/бнр

Добавете Вашия коментар

TOP