След разгорещени дебати! ОбС Сандански отпусна 60 000 лв. за семействата пострадали при големия пожар и още....

26 Април 2018 | 16:04
0 коментара
Политика

С 27 гласа "за" Общински съвет Сандански взе решение да отпусне 60 хил. лв. за пострадалите 40 семейства при големия пожар в края на м. март на жилищна кооперация в града.

Темета отприщи редица дебати, но въпреки това съветниците отпуснаха средствата.

Предложението за помощ на пострадалите семейства, бе на Николай Шаламандов, но общинският съветник Евгени Панайотов контрира колегата си, като предложи да бъде платен процент от общата сума за ремонта на фасадата на сградата.

"За ремонта на тази сграда са необходими над 200 хил. лв. Щетите са огромни за всички тези семейства" - заяви общинският съветник Костадин Станоев.

Съветникът Явор Аргиров пък попита кмета Котев дали в бюджета има заделени средства именно за такива бедствени ситуации.

Градоначалникът отговори, че няма такова перо, от което да бъде взета такава сума.

„Сградата не може да бъде включена в програмите за енергийна ефективност, защото не отговаря на критериите и е новопостроена”, конкретизира той.

В залата присъстваха и потърпевши хора от пожара, на които също бе дадена думата.

Горещи дебати по време на сесията днес се завъртяха и покрай закриването на училището в село Поленица.

Съветникът Светослав Иванов посочи, че трябва да бъде потърсен вариант да се направи ремонт на сградата и да бъде изграден санитарен възел, тъй като към момента има само външна тоалетна.  Кметът Кирил Котев направи уточнение, че проблемът не е само санитарния възел.

Думата бе дадена и на двама родители на деца от селото, които много емоционално изразиха позицията си, че не са за закриването на училището, а за това да бъдат предприети мерки по неговото реновиране, или да бъде сменен статутът му и да бъде направено зелено училище, но категорично не искат закриване.

Добавете Вашия коментар

TOP