След публикация на Pirinsko.com: Бивши кметове на Благоевград с остри коментари по проблема с бездомните кучета

12 Юли 2023 | 14:59
22 коментара
Общество
Благоевград
След публикация на Pirinsko.com: Бивши кметове на Благоевград с остри коментари по проблема с бездомните кучета
Д-р Атанас Камбитов и Румен Томов - двама бивши кметове на Благоевград излязоха с позиция по темата за заловените служители на общинския инспекторат, извозвали упоени кучета в посока Дупница и Кюстендил.

Ето какво пише д-р Камбитов:

Прочетох статията за поредния скандален случай с убити кучета.Недопустимо е това да се случва в днешно време!Проблемът с бездомните кучета в Благоевград през последните години става все по-голям.Подобни действия от общинската управа са палиативни ,те са следствие на проблема,а не решение.А решение има,бързо,ефикасно,което да удоволетвори хората и в същото време щадящо към кучетата.То е едно!Изграждането на нов приют.Ще ви върна десет години назад,когато този проблем също беше много наболял,тогава всички обясняваха,че решението е физическото намаляване броя на кучетата ,и че е много трудно да бъде изграден приют.Само за няколко месеца,приюта в Биострой беше изграден,лицензиран и започна да работи.За много кратко време се постигнаха двете цели и броя на свободно движещи се кучета в града ,стана приемлив.Задачата на тези след нас беше да вървят в същата посока ,но защото не знаеха и не можеха,или и двете заедно, не беше направено нищо.Избраха най-лесното-оправдания и обещания.За тези четири години,нямаше пречка да се изгради още един такъв приют и проблема да не е толкова остър.За да отговоря в аванс на всички,които ще започнат с редовните за тях прехвърляне на отговорност и обяснения,че  няма терен,че Общината няма пари,че няма програми за финансиране.Ще го кажа много ясно и точно.Има!Има за този,който знае и може!Има решение в рамките на шест месеца,за да не бъдем свидетели на тези грозни гледки.За да може благоевградчани да са спокойни,а животните да получават подобаващо отношение.Както казват хората"Кучето е най-добрия приятел на човека"Да не допускаме да го превръщаме във враг!От нас зависи!

Публикуваме позицията и на Румен Томов:

Днес вече всички знаят това, което беше публична тайна в Благоевград. 

До тази продължаваща с месеци порочна практика нямаше да се стигне ако имаше воля от страна на отговорните институции да се продължи съграденото преди тях. Ако беше реализирана изготвената от нашия екип и приета от Общински съвет Стратегия за овладяване на популацията на безстопанствените кучета, сега две години по-късно проблемът вече щеше да бъде решен. Вместо това Благоевград влиза в новините с подобни варварски и престъпни практики.

Както Pirinsko.com първи информира, с
лед оперативен сигнал за убийства и транспортиране на кучето от Благоевград към Дупница и Кюстендил, Pirinsko.com направи разследване и видя как служители на общински инспекторат Благоевград, които като организирана престъпна група убиват , упояват и премахват по най- бруталния и жесток начин кучетата от областния град.

Тази незаконна дейност започва още през месец май, а през месец юни почти през ден, докато се премахнат кучетат от централна градска част на града и кварталите към община Благоевград.  Кучетата се упояват или убиват от така нареченият доктор Георги Ценев към общинския кучешки приют в Благоевград, където се намира в базата на общинската фирма Биострой преди село Мощанец.

Защо през работното време двамата служители Димчо Киров и Елена Миризчийска напускат Благоевград в часовия диапазон 10.00 до 12.00 часа? Дали кметът на Благоевград Илко Стоянов е запознат за убийствата и извозването на кучетата остава загадка...
След публикация на Pirinsko.com: Бивши кметове на Благоевград с остри коментари по проблема с бездомните кучета

Добавени коментари

Drun публикува:
17 Юли 2023 | 17:33
Намерили какво да коментират със наследен проблем
Сталин публикува:
16 Юли 2023 | 09:13
Расстрелять всех! Два раза.
Петър публикува:
14 Юли 2023 | 09:56
Всеки друг ,но не и този мургав,гнусен долен тип!
Безделника публикува:
13 Юли 2023 | 13:37
Камбитов защо въобще говори. Той трябва да мълчи или да бъде меткан с яйца и камъни. 2 мандата и не реши нищо освен да си напълни джоба. Акде уа бре БОКЛУЛ!
Portugaleca публикува:
13 Юли 2023 | 02:32
Идемооо.., лайнари, всички дето плювате срещу Илко! Измет долна ! Най достойния кмет!! Мачкай тая долна измет, Камбитов +Томов=ВНЛ
Az i toi публикува:
13 Юли 2023 | 01:11
А, Ленка - дали се ебе много ?!
Илия публикува:
12 Юли 2023 | 22:28
Всеки друг, само не и кафявия.
Ванката от Струмско публикува:
12 Юли 2023 | 22:08
Ванката + Шушков + Кандев = Тримата от запаса След изборите ще ви видим!Дотогава ще сте без къщи,пенсионирани министри и следователи в Гоце Делчев!
Сага публикува:
12 Юли 2023 | 18:53
Ще се молим за кмет като Насо.
до култура публикува:
12 Юли 2023 | 18:12
Насо е новия кмет, ама друг път ! Стига е крал с онази русата до него . Отидете до Неа Ираклица и му вижте къщата и какви ремонти прави ...
Смешни сте публикува:
12 Юли 2023 | 17:56
Едно нещо тоя кмет да направи като хората и тоя скапан сайт ще го развали
Васко дтрУна публикува:
12 Юли 2023 | 17:46
Най продажния сайт, Бриндо Поли сложили го
Коце публикува:
12 Юли 2023 | 17:23
Който и да е, ще е по-добре от циганина.
Мдаа публикува:
12 Юли 2023 | 17:05
А какво правим с тези, които си изхвърлят кучетата на улицата. Оттам идва целия проблем. Глоби и затвор за такива.
Милен публикува:
12 Юли 2023 | 16:23
Томов беше класа над Илко.
Любител публикува:
12 Юли 2023 | 16:12
Достойна позиция и на двамата.
Отдел Култура публикува:
12 Юли 2023 | 16:03
Атанас Камбитов е новият кмет на Благоевград.
Киро публикува:
12 Юли 2023 | 15:52
Проверете си информацията, Пиринско, информацията в коментарите, удобно е да забравяте когато ви плащат
161 публикува:
12 Юли 2023 | 15:34
Изпълзяха старите комунисти от дупките.. е нема да стане пичове, там ще си изгниете
Факт публикува:
12 Юли 2023 | 15:25
Факт е, че по времето на Камбитов нямаше проблем с кучетата, Милев и той не си е позволил такива жестокости.
Социалните публикува:
12 Юли 2023 | 15:19
Ще мечтаем за кмет като Камбитов. Нищо общо с това недоразумение Илко и приближените му.
Асен публикува:
12 Юли 2023 | 15:16
Дрън дрън, как разбрахте ,че пътуват към Дупница или само определяте посоката. А си спомнете колко плюехте по предишните двама управляващи относно проблема с кучетата. Долни леви педали сте, неграмотни списвачи. Пардон, плюехте по Камби, Томчо ви плащане да го хвалите, амбриажи смешни

Добавете Вашия коментар

TOP