След признанието за фалшификации в Пловдив: Прокуратурата проверява кметските избори от 2015 г.

10 Май 2023 | 06:50
0 коментара
Политика
България
След признанието за фалшификации в Пловдив: Прокуратурата проверява кметските избори от 2015 г.

Районна прокуратура - Пловдив се самосезира след поста на бившата шефка на ОИК Деница Чингарова, че е била принудена на фалшифицира местните избори през 2015 година.

По указания на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура - Пловдив ще бъдат снети обяснения от граждани, изискани документи и др. Проверката е възложена на отдел "Криминална полиция" към ОД на МВР - Пловдив с оглед извършено престъпление по чл. 143 ал. 1 от Наказателния кодекс – за принуда. Срокът за приключване на проверката е едномесечен, пишат от прокуратурата.

Припомняме, че кадърът на ГЕРБ Деница Чингарова написа в профила си във Фейсбук: "Да се знае... Бях принудена със заплаха към децата ми да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев, Костадин Димитров и Димитър Колев! Въпросните същества никога не са печелили избори, защото не го заслужават...!!!".

 

"Изборите спечели Славчо Атанасов, а в "Тракия" Костадин Гаров. За съществото Димитър Колев не искам да говоря, защото се беше оакал предварително и трябваше да го защитавам в Административен съд", пише още Чингарова в отговор на въпрос на Ангел Ангелов дали твърдението е сериозно.

На вота през 2015 г. кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев спечели втория си мандат, след като надделя на балотажа срещу Славчо Атанасов само с 1416 гласа повече.

Кандидатът на ГЕРБ в район „Тракия“ Костадин Димитров също надделя на втори тур срещу кандидата на Патриотичния фронт Костадин Гаров.

Иван Тотев обяви, че ще заведе дело за клевета срещу нея.

В момента Чингарова е адвокат на свободна практика, а преди това бе на редица постове в Община Пловдив. В първия мандат на Тотев Чингарова бе директор на "Общинска собственост", а при втория му стана зам.-кмет на район "Централен". На последните избори бе в листата на ГЕРБ, но на далечното 37-о място и не се пребори за общински съветник. В началото на този мандат тя се бе записала в бюрото по труда, отбелязва trafficnews.bg./Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP