След повече от три години: Бербатов получава помощ за академията

05 Ноември 2015 | 08:38
0 коментара
Спорт
След повече от три години: Бербатов получава помощ за академията

Димитър Бербатов продължава да търси начини да създаде футболна академия в София. Агенция БЛИЦ писа за това още преди повече от три години, откогато датира идеята на футболиста. От тогава до днес обаче различни бюрократични спънки провалят поставяне на началото на проекта. Сега изглежда всичко ще се нареди, като обещанието идва от министъра на спорта Красен Кралев.

"Целият парцел в местността Къро на Четвърти километър в столицата ще бъде предоставен на Димитър Бербатов, за да си направи школата и да инвестира в модерна спортна база", каза Кралев след заседание на Министерски съвет. - Няколко пъти сме разговаряли с Бербатов по темата. Още не е съвсем изяснена процедурата, по която земята ще му бъде дадена за позлване. Сигурно е обаче, че това ще стане за минимум 10 години".

Бербатов ще получи за ползване 68 декара на мястото, за да развива родни футболни таланти. Въпросните 68 декара в столицата бяха прехвърлени от Министерството на отбраната на Министерството на младежта и спорта преди няколко седмици с решение на правителството. Близо до това място преди няколко дни бе представен проект за модернизация на нова спортна зала за баскетболния ЦСКА.

Добавете Вашия коментар

TOP