След Петрич! Нинова прати проверка в БСП-Благоевград

21 Юни 2023 | 08:37
3 коментара
Политика
Благоевград
След Петрич! Нинова прати проверка в БСП-Благоевград

Ревизират благоевградската организация на БСП. Проверката е по сигнали и жалби за уставни нарушения от страна на ръководителя на най-голямата партийна структура в Пиринско - Любен Милев. Извършва се от членове на Контролната комисия към Националния съвет. Започнала е вчера и е разпоредена от председателя Корнелия Нинова.

Комисията от "Позитано" проверява евентуалното съществуване на на така наречените кухи квартални организации в Благоевград. До НС е достигнала информация, че със знанието и мълчаливото съгласие на лидера Любен Милев се води фантомна членска маса. Дали имената на хората в списъците са "съчинени", предстои да се изясни. Срещу Милев са подадени и жалби от редови социалисти в областния център, които са недоволни от диктаторското поведение в портията, липрса на политически живот, а дори и заиграване с други формации по време на отминалите парламентарни избори. Не е тайна, че именно заради Милев активисти хврълиха оставки.

Председателят на Областната структура на БСП в Пиринско Валери Сарандев потвърди пред Еновина, че проверката тече от вчера. Той обаче не коментира детайли от жалбите, тъй като не е запознат цялостно с тях. Припопомняме, че преди дни стартира аналогична проверка от "Позитано" в Петрич. Там червените ще извървят пълен цикъл от партийни събрания, за да се стигне до номинации за ново ръководство. Дали в Благоевград ще се приложи същият принцип, зависи от контролните органи.

Добавени коментари

Благоевград публикува:
24 Юни 2023 | 12:24
Вън Милев и цялото ръководство на Общинския съвет на БСП в Благоевград!
БСП Благоевград публикува:
21 Юни 2023 | 16:25
Вън Паскалевци от Благоевград! Милев, Пандев, Ванчо с количката, Мария Захова бивша Стойнева дето си уреди младото гадце в общината и посме у змеделието
бсп публикува:
21 Юни 2023 | 08:42
нормално е да го махнат на милев той си агитира за левицата и това го знае целия град права си е нинова на паскалев номадите са на едно място паскалев милев албена анева асийски и т.н.

Добавете Вашия коментар

TOP