След обилните превалявания обстановката в община Кресна се нормализира

13 Януари 2021 | 15:13
0 коментара
Общество

Разрушени третокласни пътища, унищожени земеделски територии и  животновъдни стопанства. Това е констатацията на местния кризисен щаб в община Кресна, след направения първи оглед на най-засегнатите участъци.

Няма обаче пострадали хора и наводнени жилищни сгради.

Въпреки сериозните щети, които обилните валежи нанесоха на земеделските стопани и собственици на животновъдни ферми в района на Кресна, ситуацията в момента е нормализирана, отчита заместник-кметът Валентин Стоичков. Най-сериозен е проблемът с третокласната пътна мрежа към селата Влахи и Ощава.

Изграждането на предпазни съоръжения и укрепването на вече съществуващи, са само част от задачите, които всяка една местна власт трябва да изпълнява за да се предпазваме от подобен род предизвикателства, категоричен е Стоичков.  Процесът обаче, няма как да се случи без допълнително държавно финансиране.

Превантивните дейности относно природните катаклизми са задължителни както за местните институции, така и за държавните органи. Процесът е част от националната сигурност, казва заместник-кметът на Кресна. И не отрича, че в десетилетията назад във времето, имаме сериозни пропуски в тази посока. Затова и в последните години сме свидетели на подобни напрегнати ситуации./БНР/

Добавете Вашия коментар

TOP