След Лупи и Мая Манолова, и партия МИР подкрепя Румен Радев за втори мандат

03 Февруари 2021 | 08:24
1 коментара
Политика

След Александър Томов-Лупи и Мая Манолова, и партия МИР обяви пълната си подкрепа за кандидатирането на президента Румен Радев за втори мандат. "Това ще му даде възможност да продължи своята принципна и решителна битка за благополучието на българския народ и просперитета на държавата", се казва в позиция на партията, разпространена до медиите.

За изминалите четири години президентът Радев се утвърди като непоколебим борец срещу беззаконието, арогантната противонародна политика на правителството и в битката му с мафията и корупцията, подчертават от извънпарламентарната формация, чийто лидер Симеон Славчев изненадващо бе сред поканените от държавния глава на консултации по провеждането на редовните парламентарни избори.

От партията припомнят, че президентът Румен Радев е заявил безусловната си подкрепа за Националната кауза за провеждане на честни избори в България, която кауза отстояват и от ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие).

"Партия МИР се присъединява към милионите български граждани, които ежедневно демонстрират пълното си доверие и подкрепа към президента Радев и застава плътно зад него в битката му с мутрите, мафията и олигархията", се казва още в позицията на ПП МИР.

Кои са Симеон Славчев и неговата ПП МИР?

Симеон Славчев (роден на 14 юни 1978 г. в град Варна) влиза в политиката през 2015 г., когато става общински съветник в София от листата на "Движение 21" с лидер Татяна Дончева.

В периода 2015-2019 г. е съпредседател на „Политическа група 5“ в която е заедно с Венцислав Мицов, Иван Велков, Светослав Витков и Стоян Александров.

Славчев е член на председателския съвет на Столичния общински съвет. Заместник-председател е на постоянната Комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране, член е на постоянната комисия по транспорт и туризъм, както и на постоянната Комисия по здравеопазване и социална политика.

През януари 2017 г., само ден след като Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", обяви, че "няма принципни различия" с АБВ и е възможна коалиция между двете формации за предстоящите предсрочни парламентарни избори, нейният най-близък сътрудник и заместник в партията - Симеон Славчев, напусна. Тогава той изтъкна, че мотивите му да се оттегли от ръководството са принципни различия с Дончева, както и че важните политически решения се вземали еднолично от председателя.

Партия МИР

На 10 ноември 2018 г. инициативен комитет прие декларация и взе решение да учреди политическа партия МИР, като избра Симеон Славчев за неин председател.

На местните избори през 2019 г. партия МИР записа в актива си избран кмет на Ботевград и общински съветници в 16 общини.

 

"ПП МИР е електорална партия, т.е. без тежки партийни структури. Партията ще продължи да се развива и действа като електорална партия, а организационната структура на партията ще се изгради на принципите на "Мулти левъла", обяви на конгреса й през 2020 лидерът й Симеон Славчев. Според него, зад МИР е "интелектуалният и експертният потенциал на българската нация". снимка: 24 часа

Добавени коментари

К.ур за БСП и Пиринско.бг публикува:
03 Февруари 2021 | 14:13
А така! Давайте да ви видиме кои сте истинските болшевишки боклуци!

Добавете Вашия коментар

TOP