След „Кумгейт” - Хасково, "батко и братко" - Габрово лъсна "Вуйчогейт" - Сандански

07 Октомври 2017 | 14:29
14 коментара
Общество

Няколко дни след като гръмна големият скандал с Делян Добрев от ГЕРБ и ситуацията в Хасково, наш екип се натъкна на потресаваща информация и в община Сандански.

Оказва се, че Кирил Андонов Котев, в качеството си на кмет на Община Сандански, се явява работодател на своя вуйчо – Илиян Фикинчев, който е негов роднина по права линия от трета степен и е управител на звено „Общински пазари” към Общинска администрация – Сандански.

В това си качество, Кметът Котев нарушава чл.2, ал.2 от ЗПУКИ във връзка с §1, т.1 и т.2 от ПЗР на същия закон, като с тези незаконосъобразни свои действия разходва публични средства в полза на своя вуйчо, с което нанася дълготрайни щети на общинския бюджет. По реда на чл.12, т.2 от ЗПУКИ,ПЗР на същия закон, като с тези незаконосъобразни свои действия разходва публични средства в полза на своя вуйчо, с което нанася дълготрайни щети на общинския бюджет.

По реда на чл.12, т.2 от ЗПУКИ,при попълване на съответната декларация, същото лице погазва и нормата на чл.313 от НК, като потвърждава неистина. Освен вуйчо си, Кметът на Сандански държи на работа и вуйна си, която също заема ръководна позиция като началник-отдел в Отдел „Местни данъци и такси“.

Припомняме, че преди два дни, по време на пресконференция във Варна, премиерът Бойко Борисов заяви, по повод на роднинските назначения, че там където има роднини във властта, единия трябва да си отиде.

„През 2009 година, когато дойдохме на власт го направихме с обещанието, че няма да има роднински назначения”, коментира Бойко Борисов пред журналистите.

Скандалът с роднинските назначения гръмна първо в Хасково, където бе определен като кум-гейт. Ден след това се пренесе и в Габрово, като батко – братко. Вчера скандал заради роднински назначения гръмна и в Гоце Делчев, където бе уволнен зам. шефът на полицията там, Петър Пелтеков, който пък премълчал, че двама негови подчинени са му братовчеди.

Роднинските назначения превзеха и общината в Сандански, където както стана ясно вече на прякото подчинение на кметът Кирил Котев са вуйчо му и вуйна му.

За коментар по темата потърсихме кметът Кирил Котев, който потвърди информацията ни.

"Информацията ви е вярна. В действителност и вйчо ми и вуйна ми работят в община Сандански, но те не са назначени на работа от мен. Сменили са двама кметове, да са живи и здрави, може да сменят и мен. Вуйна ми работи от 16 -17 години в общината на Сандански, вуючо ми от близо 10 години. И двамата са абсолютни порфесионалисти в работата си, забележки към тях не съм чул да има от никой колега", лаконичен бе кметът Кирил Котев.

Добавени коментари

Гошо публикува:
08 Октомври 2017 | 12:21
На икономов майка му и жена му също получават субсидии. На депутата сашо мацурев баща му и кума му също получават. На калина даутева сина й ,снаха й и близки до нея хора също получават субсидии . На Сашка петрова сина й и снаха й също получават и кво следва тогава?
Митко публикува:
08 Октомври 2017 | 12:15
А в Банско дали няма кум гейт? Дали само кума получава общинските поръчки? Очаквайте подробности
Сашка публикува:
08 Октомври 2017 | 12:14
Калина Даутева от общинската служба Банско моля да не пише коментари особено за нейните колеги. да не поясняваме че тя е там на работа само за издръжка и е там благодарение че кмета икономов е кум на сина й. Тя и Сашка Петрова също. Ако се провери за техни хора там какво ли ще излезне?
Разлог публикува:
08 Октомври 2017 | 07:50
Същото е и в Разлог,само Далавери! Поръчките ги получават едни и същи хора-Славе Фарфаров и Миле Инжинеринг. Прокуратурата ще има доста работа.
Кум публикува:
07 Октомври 2017 | 23:37
Кво значи кум? ТВА НА ТОЗИ ЕТАП Е НЕЩО МИМОЛЕТНО.НЕ Е КАТО НА ВРЕМЕТО.СЕГА СЕКОЙ МОЖЕ ДА ТИ Е КУМ.
Банско публикува:
07 Октомври 2017 | 23:34
Какво се случва в Банско?Един бивш член на ГЕРБ/Тодор Тренчев/ бивш служител в поземлена комисия все още вилнее в общината и в поземлената .Чрез поставени лица получава общ.имоти за да получава супсидии. На нас земеделците не остава нищо.Участваше при разпределението на белите петна и всичко отиде при неговите хора.Тасе Д.Ангелинин,Тасе К.Ангелинин,Илия Милев,Зиле,Лещите,Петър Милушев,фирмата на брат му.Зънде,Никола Рошкьов и още други за които не се сещам в момента.Прегледайте белите петна и че разберете за какво става въпрос.Без договори получават бели петна.Иде време за ливадите и че видим как ще се разпределет.Тва е представител на партия Воля
колега публикува:
07 Октомври 2017 | 21:49
Време е Шопова да отговори сестра социално слаба ли е и в какво жилище живе е нзрява ли шоповагейт А сьпругата на др.зам.кметеНиколов кьде работи и като каква Кмете ти знаеш ли???
кочо публикува:
07 Октомври 2017 | 17:55
На Икономов главата ще му бъде изядена от загорчин дано по бързо се усети и го изолира
Нели публикува:
07 Октомври 2017 | 16:46
Котев ти назначи вуйна си директор на "Местни данъци и такси" в общината,не някой друг?Ти назначаваш хора,които те предават?Ти назначи и остави хората на предишни кметове/според теб професионалисти/,ще им сърбаш попарата скоро.Но оказва се хора,че само и само Кирето да стане кмет е обещал и поел ангажимент към всички парти и инициативни комитети в Общината!А ние дето пазехме и се борехме за него сме вън.В Сандански няма шуробаджанащина!В Сандански има съжителство и срастване-разни мишки и мишкоядци /сега вече симпатични на Котев/ му правят и създават имиджа,жалко какъв обаче.А иначе са професионалисти/жалък Кире/.Ти ще си отидеш и твойте професионалисти ще са пак добре-те са професионални клоуни.
ШОПОВАГЕЙТ публикува:
07 Октомври 2017 | 16:04
Благоевград Шоповагейт добре звучи милата назначи майка си в социалния патронаж а сестра си в природен парк рила без конкурс. Сестричката и беше управител на фирма омега която държи правата на франкофоли нали се сещате къде отиват парите лек ден.
Добринищенин публикува:
07 Октомври 2017 | 15:57
За община Банско всичко ми е ясно.Само не се сещам какво име ще им сложат,щото "кум гейт" вече има,а и тука има и "вуйчо гейт"...??? А може би да си заплюят "ТЕТИН ГЕЙТ" или пък "ТАТЕ ГЕЙТ"...?!И това ще им отива,ако не започнат да заплашват и притискат на ляво и дясно - както те умеят!
Кажи Котев публикува:
07 Октомври 2017 | 15:40
Котев кажи бе ти кметче колко юристи имаш на трудов договор и колко пари даваш на месец за юредически услуги на софийска фирма кажи си бе кмете и си подавай оставката неставаш разбри неставаш требе сериозен човек да удари на масата като мъж.
Banskalia публикува:
07 Октомври 2017 | 15:35
Da idvat i v bansko da vidqt ikonomovata kurva dava poruchki na kumo mu dutkata golema putka
Гошо публикува:
07 Октомври 2017 | 15:26
Ами да заповядат да видят в Банско какво се случва,ще им настръхне косата.Как тоя боклушки кмет Икономов гази,мачка и рекетира народа!Да дойдат бая народ ще има да се оплаче и да реве,но после на кметчето и компания няма да им хареса.А като не си вече кмет,и депутат къде ли ще отидете,и какво ли ще правите,дали си задавате тоя въпрос г-да рекетьори?

Добавете Вашия коментар

TOP