След дълга пауза: Как да се доверите на нов секс партньор

11 Януари 2024 | 07:18
0 коментара
Любопитно
България
След дълга пауза: Как да се доверите на нов секс партньор

Понякога животът ни завърта така, че оставаме дълъг период без партньор. Независимо дали това е защото сме имали нужда от повече време, за да преодолеем предишните си отношения, защото не можем да открием достоен човек, който да отговаря на очакванията ни или пък от лично желание за въздържание, резултатът е ясен.

Факт е, че е много по-трудно да се отворим за някой нов интимен партньор, когато сме прекарали повечко време без секс. За щастие обаче има някои съвети, които могат да бъдат от помощ в тази ситуация.

  • Не забравяйте, че умението да правите секс не може да бъде загубено
Източник: Getty images/ iStock

Много жени преживяват доста болезнено липсата на секс в живота си. Разбира се, това е защото образът на съвременния успешен човек със сигурност включва активен интимен живот.

Друг страх, който ви пречи да останете без партньор за дълго време, е идеята, че можете да свикнете с въздържанието, а връщането към сексуална активност ще бъде доста трудно. 

Спомнете си, че някога, в детството и юношеството, вие изобщо не сте правили секс и един ден това се е случило за първи път. Било е трудно, но тялото ви е реагирало и сте успели да развиете своята сексуалност. 

След почивката просто се възстановявате, спомняте си какво и как се прави и свиквате с новия си партньор. Това е като карането на велосипед – невъзможно е да се отучите.

  • Не изисквайте прекалено много от себе си
Източник: iStock/Getty Images

Разбира се, когато желаният мъж най-накрая се появи след дълга пауза, искате да го удивите със страстта си. Въпреки това, както тялото, така и психиката, се нуждаят от време, за да се адаптират към промените. Не бързайте!

Можете да разкриете своята сексуалност максимално само с партньор, на когото имате доверие. А това не възниква от нищото. Не бързайте веднага да прехвърлите връзката в хоризонтална позиция. 

Страхът да не бъдете отхвърлени не трябва да ви кара да прибързвате. Можете дори честно да кажете на партньора си: „Знаеш ли, не съм имала отношения с никого дълго време, искам да ме разбереш. Моля те, бъди нежен с мен и не ме пришпорвай.”

Такова искрено признание няма да покаже слабост и несигурност. Напротив, изглежда искрено и невинно. По реакцията на мъжа лесно можете да разберете колко сериозно ви приема, дали наистина можете да му се доверите.

  • Дайте път на комуникацията
Източник: iStock/Getty Images

Комуникацията е стълбът в едни отношения – както в социален, така и в интимен план. Преди да стигнете до каквато и да е била сексуална близост с този нов човек, е задължително да сте разговаряли достатъчно дълго и задълбочено за секс.

Един такъв диалог ще ви даде насоки какво харесва партньорът, както и той ще бъде по наясно относно вашите предпочитания. Така, когато достигнете до леглото, вие ще знаете как да си доставите удоволствие.

Не ви препоръчваме да си лягате със случаен човек след дълго време на въздържание, защото има голям шанс крайният резултат да е разочароващ за вас и да се затворите напълно за бъдещи интимни отношения. Избирайте разумно и преди да правите секс, изградете емоционална връзка с партньора.


Автор: Елизабет Астарджиева/снимка: Getty images/ iStock

Добавете Вашия коментар

TOP