След Джъмбо! Народът щурмува и „Метро”

09 Декември 2020 | 18:45
1 коментара
Бизнес

Народът отново се юрна да се запасява с храна, видя Lupa.bg. Блъсканицата, която преди дни беше задръстила „Джъмбо”, се премести в хранителната верига, която е ври от хора, със и без маски, юрнали се да пазаруват като за последно.

Причината вероятно е промоциите, които хипермаркетът прави на определени продукти, които очевидно привличат пресметливите. От снимките, направени днес, е очевадно, че противоепидемичните мерки не са на почит в „Метро”.

Работа на управата на всеки магазин е да следи за пазаруването с маски и газенето на правилата, наложени от властите.

Страхът от финансова санкция за пазаруване без маска вече не е актуален, след като наскоро Софийският районен съд (СРС) отмени наложена глоба от 300 лева за неносене на предпазното средство. Но не заради липсата на нарушение, а защото заповедта за носенето на маските не е обнародвана в „Държавен вестник”.

„Лoшaтa зaĸoнoдaтeлнa тexниĸa и пълнoтo нepaзбиpaнe нa нopмoтвopчecĸия пpoцec oт cтpaнa нa изпълнитeлнaтa влacт, пocтaвят cъдa в cитyaция, в ĸoятo пo вpeмe нa cвeтoвнa пaндeмия oт зapaзнa бoлecт, нoceщa cмъpтни cлyчaи, дa избиpa мeждy въpxoвeнcтвoтo нa пpaвoтo и cпaзвaнeтo нa пpoтивoeпидeмични мepĸи", казва в peшeниeтo си съдия Николай Урумов. И избира дa пpилoжи зaĸoнa, защото инaчe нямa пpaвoвa дъpжaвa.

Добавени коментари

Тони публикува:
09 Декември 2020 | 21:08
Йопета на пазар да пълнят механите после с "домашни" мезета .... ХАХА

Добавете Вашия коментар

TOP