След безброй апели и катастрофа, АПИ пое ангажимент да довърши пътя за с. Брежани

07 Февруари 2022 | 12:38
0 коментара
Общество
След безброй апели и катастрофа, АПИ пое ангажимент да довърши пътя за с. Брежани

Преди няколко месеца бе завършен ремонтът на асфалтовата настилка по пътя за село Брежани в община Симитли. На мястото са поставени предпазни мрежи, на практика по него могат да се движат автомобили, но… Няма поставени мантинели. Това прави пътя опасен за експлоатация най-вече през зимата. Едно леко подхлъзване може да изпрати автомобила в пропастта. Точно това се  случи преди няколко дни. Добрата случайност е, че автомобилът се е спрял в дърво и шофьорът остана невредим.

Въпреки многобройните опити чрез телефонни разговори или имейли на кмета Апостол Апостолов да „посъбуди“ Агенция „Пътна инфраструктура“ да довърши ремонта на третокласния път, който е част от републиканската пътна мрежа, резултати до този момент липсваха. Мантителите ще предотвратят пропадането на автомобилите в пропаст, която е с дълбочина около 100 метра.

След четиригодишно чакане се състоя  среща с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Тодор Василев, от която кметът на община Симитли остана доволен. А обещанието е, че ремонтът ще бъде довършен съвсем скоро. Поет е и ангажимент за възстановяване и на тротоара в друг участък от пътя.

Добавете Вашия коментар

TOP