СЛЕД 7 МЕСЕЦА СЪДЕБЕН СПОР! Софийската „Битулайт“ООД повторно избрана да полага пътната маркировка в община Благоевград за следващите 3 г.

15 Ноември 2022 | 09:02
0 коментара
Бизнес
СЛЕД 7 МЕСЕЦА СЪДЕБЕН СПОР! Софийската  Битулайт ООД повторно избрана да полага пътната маркировка в община Благоевград за следващите 3 г.

Софийската фирма „Битулайт“ ООД с управители Антон Тасков и Александър Тавралийски за втори път бе избрана за изпълнител на обществена поръчка за полагане на хоризонтална пътна маркировка на територията на община Благоевград. Поръчката предвижда маркиране с акрилатна боя, студен спрей пластик и термопластик в период от 3 години – 2022, 2023 и 2024 г. Тя бе обявена през февруари, но резултатът бе обжалван пред КЗК от двама от участниците.

През април на базата на протокол на комисията по провеждане на поръчката кметът Илко Стоянов обяви „Битулайт“ ООД за изпълнител, като от надпреварата бяха отстранени благоевградската „Биспут“ ЕООД на Костадин Терзиев, която досега боядисваше пешеходните пътеки в общината, „Мегаинвест – Холд“ ЕООД с регистрация в Дупница, с управител Цветан Цветанов и собственик Николай Нанков от Варна, и ДЗЗД „Одесос-Парсек“. Първите две дружества обжалваха отстраняването и съдебните процедури блокираха сключването на договор. С решения на ВАС отстраняването и на двете дружества бе отменено и преди дни бяха отворени ценовите им оферти.

Любопитно е, че и тримата участници предлагат една и съща сума – 550 000 лв. без ДДС, за изпълнение на поръчката. Становището на комисията отново е в полза на „Битулайт“ ООД, която е класирана на първо място с 95,54 точки. Втора с 92,16 т. е благоевградската „Биспут“, а на трето място е „Мегаинвест – Холд“ ЕООД с 64,91 т.

Дали резултатът отново ще бъде обжалван, ще стане ясно в следващите 10 дни.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP