След 4 месеца локдаун в неделя отварят пазарите и тържищата в Банско

06 Март 2021 | 10:17
2 коментара
Общество

В Банско разхлабват мерките срещу коронавируса. Още от тази седмица в курортния град се възобновява провеждането на пазари и тържища. Със своя заповед кметът Иван Кадев отменя заповедта си от началото на ноември, с която бе въведена забрана за пазарите, и възстановява дейността им.

На практика още от тази неделя всички търговци могат да разположат щандове на пазара в Банско, без ограничения в предлаганите стоки. Новата заповед е за възстановяване провеждането на „Пазар за промишлени стоки“, организиращ се на улица „Цар Симеон“ и ул. „Иван Джолев“. Ограничения има за разположението на щандовете, което трябва да е едностранно и на минимум 2 метра между тях. Движението на посетителите също трябва да е еднопосочно, а носенето на маски- задължително.

Това е първата община от Разложката  котловина, която пуска пазарите. Под забрана са все още пазарите в другите три общини- Разлог, Белица и Якоруда.в.Струма

Добавени коментари

Софиянец публикува:
07 Март 2021 | 18:48
Община Банско да вземе да си намери друго място за провеждането на неделния пазар а не на улицата. Аз си идвам или тръгвам в Банско в неделя и от тъпите цигански сергии нито мога да си вкарам колата нито пък да я изкарам. Община Банско е крайно време да ни осигури достъп в неделя до имотите ни. Да си правят пазар на пазара не на улицата.
Възмутена публикува:
06 Март 2021 | 15:58
Крайно време е вече , да бъде отворен и пазарът в град Разлог.Пазарът не работи заради опасност от зарази, а големите вериги Темар Кет и Лидъл са фул , там няма опасност, да им пълним гушите, вместо да си купим по-евтино на пазара

Добавете Вашия коментар

TOP