След 33 г. служба при 10 кметове секретарят на община Благоевград излезе в пенсия

19 Декември 2019 | 09:23
0 коментара
Общество

В непланирано, но трогателно парти се превърна вчерашният работен ден за секретаря на община Благоевград София Янчева. Тя празнува рожден ден и от сутринта до късния следобед кабинетът й се преобрази в приемна за благопожелания и честитки, болшинството поднесени лично от бивши и настоящи служители на кметството, читалищни дейци и приятели.

83-годишната Рилка Мазнева бе пратила по дъщеря си специален дар за рожденичката, с която имат общи родствени корени, водещи към благоевградското село Лешко. Възрастната жена още преди да съмне замесила пита, която бе готова точно по обяд. Трогната от жеста, София Янчева раздаде за свое и нейно здраве на всички, които се отбиха по същото време да я поздравят.

Провокирана от гостите си, рожденичката, която в края на седмицата излиза в пенсия, се върна назад в годините към първото си работно място. Прясно завършил филолог, тя започнала работа в гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, в която 4 г. по-рано се била дипломирала. Назначили я през 1980, годината, в която гимназията чества 100-г. юбилей, и веднага й дали класно ръководство на завършващите 11”а“. Заради  незначителната разлика в годините на абитуриентския им бал родителите не могли да разпознаят учителката от завършващите.

В общината започнала преди 33 години като заместник-кмет по хуманитарните дейности в екипа на Захари Донев, оттогава досега се сменили 10 кметове. През годините е сменяла различни позиции в кметската администрация, а последната – на секретар, заема 17-а година. 

Цветята, които С. Янчева получи за двойния повод за празника, бяха толкова много, че тя дори не опита да отнесе всички у дома за кулминацията на честването си.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP